Skinheds nogalina savu vecmāmiņu (60)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā kāds 20 gadus vecs jaunietis nogalinājis savu vecmāmiņu. Varmāka cietsirdīgo slepkavību veica, lietojot paštaisītu elektrošoku un nožņaudzot upuri ar plastmasas maisiņu. Policijai esot pamatotas aizdomas, ka jaunietis, iespējams, ir no skinhedu grupējuma, par ko liecinot arī aizturēšanas laikā izņemtā atribūtika, tā piektdien ziņoja „Degpunktā”.

Radiniecei nelāgas aizdomas

Kā informēja raidījums „Degpunktā”, piektdienas rītā mediķus sazvanījusi kāda rīdziniece, kura paudusi bažas par savu 80 gadus veco radinieci. Sirmgalve neesot atbildējusi uz viņas tālruņa zvaniem, kā arī nav atvērusi dzīvokļa durvis. Tādēļ par aizdomīgo situāciju tika informēti mediķi.

Pēc radinieces izsaukuma uz dzīvokli devās mediķu brigāde, kuriem arī netika atvērtas durvis. Tāpēc tika izsaukti papildspēki no VUGD un Valsts policijas. Iekļūstot dzīvoklī, noskaidrojās, ka tajā atrodas sirmgalves 20 gadīgais mazdēls. Uz jautājumiem par vecmāmiņu jaunietis vien atbildējis, ka „viss ir kārtībā”.

Uzbrūk ar nazi glābējam un policistam

Tomēr, veicot dzīvokļa pārmeklēšanu, tika atrasta nogalināta sirmgalve. Tad pēkšņi puisis esot paņēmis nazi un uzbrucis VUGD darbiniekam, ziņoja „Degpunktā”. „Mūsu darbinieks stāvēja netālu no durvīm. Tajā brīdī jaunais vīrietis metās virsū ar nazi. Atvairot šo nazi, ugunsdzēsējs guva rokas izmežģījumu,” informēja VUGD pārstāve Inga Vetere.

Pēc tam jaunietis meties prom lejā pa kāpnēm, un sekoja uzbrukums arī policistam, kurš guva nelielus miesas bojājumus rokā. Policija jaunieti aizturēja. Viņš savā liecībā esot minējis, ka gatavojies braukt uz Krieviju. Noskaidrots, ka iepriekšējā dienā puiša otra vecmāmiņa braucienam esot iedevusi 150 latus, taču nogalinātā vecmāmiņa, ar kuru dzīvots vienā dzīvoklī, atteikusies prasīto naudu dot.

Nogalina, jo atteicās dot naudu

Valsts policijas Brasas iecirkņa priekšnieks Ivars Čevers „Degpunktā” informēja: „Izmantojot pašizgatavotu elektrošoku, sāka spīdzināt vecmāmiņu, lai viņa atdotu viņam naudiņu. Vecmāmiņa samaņu nezaudēja, tad viņš sāka spiest ar roku ciet muti, tad ar ķermeni, tad ar kāju. Tā kā nekas viņam neizdevās, tad uzlika viņai galvā plastmasas maisu, ar ko viņu nožņaudza. Kad vecmāmiņa bija nogalināta, viņš pārmeklēja istabu un istabas skapītī atrada 470 latus.”

Kā ziņoja raidījums, policija slepkavības vietā izņēmusi datoru, kurā esošā informācija esot apstiprinājusi jaunieša nodomus īrēt dzīvokli Daugavpilī. Tādēļ netiekot izslēgta iespēja, ka vaininieks, iespējams, plānojis šķērsot robežu nelegāli. Aizturētais 20 gadus vecais puisis neesot iepriekš tiesāts.

Policija pieļauj, ka slepkava ir skinheds

„Policijas darbiniekiem ir pamatotas aizdomas, ka viņš ir no skinhediem, par ko liecina viņa apģērbs, gan skūta galva un dzīvoklī izņemtie priekšmeti: atribūtika ar svastiku, kā arī dažādi priekšmeti, kas piemēroti, lai cilvēkam nodarītu smagus miesas bojājumus,” sacīja Čevers.

Radiniece šo puisi raksturojusi kā noslēgtu cilvēku, kurš pēdējos piecus gadus esot izvairījies no cilvēkiem un nevienu savā istabā neesot laidis iekšā. Slepkavības vietā policija izņēmusi gāzes pistoles, ķēdes, dunčus, stekus, bet tie esot tikai daži no izņemtajiem priekšmetiem, informēja „Degpunktā”.

"Vientuļais vilks" apgalvojis, ka aizstāvot genocīdu

Pats aizturētais policijai gan stāstījis, ka viņš nepiederot nevienam konkrētam skinhedu grupējumam, bet gan darbojies vienatnē. Jaunietis sevi dēvējis par tādu kā „vientuļo vilku”, savās liecībās apgalvojis, ka aizstāvot rasu tīrību un genocīdu.

Policija sākusi izmeklēšanu slepkavības lietā un aizturētajam jaunietim tiks lūgts kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu. Tiks arī skaidrots, vai aizturētajam ir kāda saistība ar nesen apgānītajām ebreju kapavietām.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu