Par mātes un meitas slepkavību - 18 gadi cietumā (44)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa pirmdien par cietsirdīgu sievietes un viņas pusaugu meitas noslepkavošanu Mangaļsalā 2009.gada vasarā apsūdzētajiem piemērojusi bargus cietumsodus.

Artūram Spruktam par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos tiesa piemērojusi 18 gadus cietumā, bet Vallijai Gluskerei par slepkavības atbalstīšanu - 16 gadus cietumā. Savukārt par neziņošanu saistībā ar šo slepkavību Aleksejam Jegorovam piemērots cietumsods uz četriem gadiem, bet Larisai Kokorēvičai piespriests sešus gadus ilgs cietumsods.

Prokurore Inese Šulte teica, ka pēc iepazīšanās ar pilnu sprieduma tekstu šajā lietā viņa lems, vai iesniegt protestu par tiesas lēmumu.

Jau vēstīts, ka Valsts policija 2009.gada novembrī aizturēja vairākus cilvēkus aizdomās par tā paša gada vasarā paveiktu nežēlīgu slepkavību, kad Mangaļsalā mežā ar cirvi tika nogalināta 41 gadu veca sieviete un viņas 15 gadu vecā meita. Aizdomās par slepkavību Nīderlandē tika aizturēta 1965.gadā dzimusi sieviete un 1985.gadā dzimis vīrietis.

Pirms tam - augustā - aizdomās par līdzdalību slepkavības veikšanā aizturēti vēl divi cilvēki - 1972.gadā dzimis iepriekš tiesāts vīrietis un 1968.gadā dzimusi sieviete.

Visi aizturētie bijuši nogalināto sieviešu kaimiņi un mituši turpat netālu Mangaļsalā.

Cietsirdīgā slepkavība nav notikusi saistībā ar mantkārību, naidīgām attiecībām vai citiem apstākļiem, visticamāk, tā bijusi nemotivēta agresija un cietsirdība. Policijai izmeklēšanas gaitā radies iespaids, ka abas noslepkavotās sievietes bijušas pārāk pareizas konkrētajā vidē, kur dzīvojušas.

Abas nogalinātās sievietes materiālu apsvērumu dēļ dzīvojušas kādā sociālajā namā, taču šajā ģimenē nav bijušas problēmas ar narkotikām vai alkoholu. Arī skolā, kur jauniete mācījusies un pērn pabeigusi pamatskolu, nekādu sūdzību par viņu nav bijis.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu