Par zādzību no automašīnas aiztur divus policistus (493)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) darbinieki aizdomās par zādzību no automašīnas aizturējuši divus policistus, TVNET informēja VP Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava.

Par notikušo sākts kriminālprocess par zādzību un dienesta pārbaude VP RRP, bet abi aizturētie kārtībnieki atstādināti no dienesta pienākumu pildīšanas. Viens no aizturētajiem jau ir atzinies zādzībā, šodien notikušajā preses konferencē par iedzīvotāju uzticēšanos policijai norādīja VP priekšnieks Artis Velšs.

Atklāj pēc internetā ievietota video

VP Rīgas reģiona policija, saņemot informāciju par kādā interneta portālā ievietotu video, kurā redzams, kā vīrieši policijas formās sākotnēji aplūko, bet pēc tam, iespējams, apzog automašīnu, dažu stundu laikā noskaidroja un aizdomās par zādzību no automašīnas aizturēja divus kārtībniekus.

Par notikušo sākts kriminālprocess par zādzību un dienesta pārbaude VP RRP, bet abi aizturētie kārtībnieki atstādināti no dienesta pienākumu pildīšanas. Viens no aizturētajiem jau ir atzinies zādzībā, ceturtdien, 17.februārī norādīja VP priekšnieks Artis Velšs.

Aiztur divus Kārtības policijas kārtībniekus

Vakar vakarā, interneta portālā Kompromat.lv kāds iedzīvotājs bija ievietojis nofilmētu video ar vīriešiem policijas formās, kas 8. februāra pusnaktī Rīgā, Dzirnavu ielā, visticamāk, apzog automašīnu. Apmēram stundu pēc video ievietošanas par to uzzināja VP Rīgas reģiona pārvalde un ar tās priekšnieka Inta Ķuža rīkojumu nekavējoties tika sākta izmeklēšana un šo personu noskaidrošana. Pāris stundu vēlāk, jau naktī, VP Rīgas reģiona policijas darbinieki aizturēja divus Kārtības policijas kārtībniekus, kuri minētajā naktī bija atradušies notikuma vietā.

Policisti atstādināti no amata

VP RRP sākta dienesta pārbaude un aizturētie 1977. un 1966. gadā dzimušie kārtībnieki nekavējoties atstādināti no dienesta pienākumu pildīšanas. Sākts arī kriminālprocess par zādzību no automašīnas.

VP RRP vadība pateicas iedzīvotājam par nofilmēto videomateriālu, kas palīdzēja atklāt un noskaidrot darbiniekus, kas varētu būt saistīti ar noziedzīgu nodarījumu – zādzību no automašīnas.

„Mūsu mērķis un apņemšanās pēc iespējas ātrāk un efektīvāk atklāt un aizturēt jebkuru policijas darbinieku, kurš kaut kādā veidā ir saistīts ar noziedzīgām vai nelikumīgām darbībām, jo šādiem cilvēkiem policijā nav vietas,” - uzsver Ints Ķuzis, VP RRP priekšnieks. „Tāpēc ļoti svarīgs ir iedzīvotāju atbalsts un jebkura informācija par jebkādām aizdomīgām vai pretlikumīgām policistu darbībām.”

Komentāri (493)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu