Kinoteātrī nošauts bankas "Citadele" augsta ranga darbinieks (238)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien kinoteātrī "Forum Cinemas" nāvējoši sašautais vīrietis bija bankas "Citadele" Aktīvu un pasīvu pārvaldības nodaļas vadītājs un Resursu pārvaldības daļas vadītāja vietnieks Aigars Egle, apstiprināja "Citadele" korporatīvo komunikāciju vadītāja Ieva Prauliņa.

Papildināts viss teksts

Četru bērnu tēvs

Egle bija četru bērnu tēvs.

Viņš tika nogalināts meitas acu priekšā, kad netālu sēdošajam kino skatītājam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

"Egle bija četru bērnu tēvs, ļoti pieklājīgs, mierīgas dabas cilvēks, augsta līmeņa profesionālis finanšu jomā ar augstu atbildības sajūtu," norādīja Prauliņa.

 Savukārt slepkava ir jurists Nikolajs Zikovs, kuram, spriežot pēc viņa agrākajām publikācijām, šaujamieroču tēma ir īpaši tuva. Piemēram, pēc šī jurista domām, privātpersonām būtu jāatļauj iegūt īpašumā pat automātiskos šaujamieročus, kā arī jāizslēdz šāvēja pienākums aizsargājoties mazināt kaitējumu uzbrucējam.

Traucējis skatīties filmu

Pēc aculiecinieku stāstītā, Zikovs filmas "Melnais gulbis" seansa laikā uzvedies nepieklājīgi - izteicis skaļus komentārus, čabinājis uzkodu turzu un nekādi nav reaģējis uz pārējo skatītāju aizrādījumiem.

Seansa beigās, kad uz ekrāna jau rādīti titri un skatītāji devušies prom, starp 1968.gadā dzimušo Egli un pāris rindas augstāk sēdošo nepieklājīgo 1983.gadā dzimušo juristu notikusi vārdu apmaiņa.

Tad Nikolajs Zikovs izvilcis ieroci un vairākas reizes izšāvis Egles virzienā, viņu nogalinot. Slepkavu aizturējuši citi kino apmeklētāji, kad viņš mēģinājis pamest zāli. Vēlāk viņš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Advokāti uzskata, ka šāvējs atvairījis uzbrukumu

Paziņojumu par notikušo šodien izplatījuši Zikova advokāti Vilis Sruoģis un Andrejs Voroncovs, kuri Zikova rīcību nodēvējuši par "uzbrukuma atvairīšanu". Jurists eso kļuvis "par nemotivētas agresijas upuri". Vainu slepkavībā Zikovs neatzīst un uzskata, kā rīkojies "nepieciešamās aizstāvēšanas robežās".

Nogalināto Egle šie abi advokāti savā paziņojumā atļāvušies nodēvēt par "neitralizētu uzbrucēju".

Šāvēju apcietinās

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Sigita Pildava plašākus komentārus par lietas apstākļiem pagaidām nevēlējās sniegt, taču apstiprināja, ka policija pirmdien lūgs aizturēto apcietināt. Viņa arī apstiprināja, ka ekspertīzē noskaidros, vai aizturētais nav bijis apreibinošo vielu ietekmē.

Raksturo kā mierīgu cilvēku

Egles paziņa viņu raksturoja kā ārkārtīgi godprātīgu un mierpilnu cilvēku un norādīja, ka nevar iedomāties, ka viņš būtu izraisījis konfliktu kinoteātrī.

Informācija sociālajā portālā "LinkedIn" liecina, ka Egle no 1993. līdz 2008.gadam strādājis dažādos amatos Latvijas Bankā, bet 2008.gada vidū sācis strādāt "Parex bankā".

Pēc bankas sadalīšanas viņš turpinājis darbu "Citadelē". Egle bija ieguvis maģistra grādu finansēs Londonas universitātē un šogad plānoja iegūt doktora grādu Rīgas Tehniskajā universitātē.

Jau vēstīts, ka sestdienas vakarā kinoteātrī "Kino Citadele" nošauts cilvēks. Iespējamais šāvējs ir 1983.gadā dzimis vīrietis, kurš aizturēts uz vietas, savukārt nāvējoši sašauts 1968.gadā dzimis vīrietis. Vīrietis nogalināts no legāli nēsāta ieroča, turklāt šāvējam oficiāli piederējuši vēl divi šaujamie.

Šaušanas iemesli pagaidām ir neskaidri, policija vien norāda, ka abu personu starpā bijis spontāns konflikts.

Komentāri (238)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu