Par slepkavību kinoteātrī draud mūža ieslodzījums (208)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par slepkavību "Forum Cinemas", kad filmas izskaņā tika nošauts cilvēks, var draudēt mūža ieslodzījums, šodien preses brīfingā apstiprināja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

(Ziņa papildināta ar jaunāko informāciju.)

Emocijas neizrāda

Policijas pārstāvis arī informēja, ka nav pamata uzskatīt, ka cietušais būtu pārkāpis likumu, kā to pauž par slepkavību aizturētā jurista Nikolaja Zikova advokāti.

Pats Zikovs, izmantojot likumā paredzētās tiesības, sniegt liecības pagaidām ir atteicies. Policija arī norāda, ka aizturēšanas brīdī šāvējs nekādas emocijas nav izrādījis, bijis mierīgs un vienaldzīgs. Lai sīkāk izpētītu viņa psiholoģisko stāvokli, tiks nozīmēta tiesu psihiatriskā ekspertīze. Tāpat tiks pārbaudīts, vai liktenīgajā dienā Zikovs nav atradies apreibinošo vielu ietekmē.

Ņemot vērā, ka slepkavība notikusi ļaužu pilnā zālē, upuru varējis būt vēl vairāk. Atbilstoši tam kvalificēts arī kriminālprocess.

"Cietušajam cilvēkam bija visas tiesības uz dzīvību, turpināt audzināt bērnus un uzturēt ģimeni. Vainīgā persona viņam šādas tiesības ir laupījusi, un cilvēks ir noslepkavots," norāda Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. "Šis noziegums ir sevišķi smags. Par tā izdarīšanu ir paredzēta ne tikai brīvības atņemšana, bet mūža ieslodzījums," turpina policijas pārstāvis.

Nošauj četru bērnu tēvu

Kā ziņots, sestdien kinoteātrī "Forum Cinemas" nāvējoši sašautais vīrietis bija bankas "Citadele" Aktīvu un pasīvu pārvaldības nodaļas vadītājs un Resursu pārvaldības daļas vadītāja vietnieks Aigars Egle.

Egle bija četru bērnu tēvs.

Viņš tika nogalināts 14 gadus vecās meitas acu priekšā, kad netālu sēdošajam kino skatītājam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

Savukārt šāvēja advokāti Vilis Sruoģis un Andrejs Voroncovs šodien izplatījuši paziņojumu, kurā Zikova rīcību nodēvējuši par "uzbrukuma atvairīšanu". Jurists esot kļuvis "par nemotivētas agresijas upuri". Vainu slepkavībā Zikovs neatzīst un uzskata, ka rīkojies "nepieciešamās aizstāvēšanās robežās". Nogalināto Egli šie abi advokāti savā paziņojumā atļāvušies nodēvēt par "neitralizētu uzbrucēju".

Varēja ienest ieroci

Valsts policijas kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis sacīja, ka par slepkavību aizturētajam vīrietim bija tiesības atrasties kinoteātrī ar savu reģistrēto ieroci, taču viņš saskaņā ar likumu to nedrīkstēja izmantot un lietot.

Policijas pārstāvji izteica pateicību visiem, kuri liecinājuši, un aicina ikvienu, kurš bija klāt slepkavības izdarīšanas brīdī, zvanīt Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijai pa tālruņiem 67086692 vai 67086464.

Komentāri (208)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu