Slepkavam kļuvis slikti ar sirdi (697)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jurists Nikolajs Zikovs, kurš sestdienas vakarā kinoteātrī "Forum Cinemas" filmas izskaņā nošāva cilvēku, ļoti pārdzīvojot notikušo. Viņš esot stresā. Tā portālam TVNET sacīja viņa advokāts Andrejs Voroncovs. Patlaban izskan dažādas, arī pretrunīgas notikušā versijas, tādēļ advokāta atsauce uz aizturētā veselības problēmām tikpat labi domāta, iespējams, lai radītu zināmu līdzjūtību sabiedrībā.

Aizturētā advokāts TVNET stāsta, ka viņa klients pavadījis sešas stundas slimnīcā, nepaskaidrojot, vai aizdomās turētais tur nogādāts pēc paša vēlēšanās. Ja pēc paša vēlēšanās, - tas varētu nozīmēt, ka šīs "sešas stundas" aizturētajam veiktas analīzes un viņš pēc tam palaists "mājās" kā vesels cilvēks. Tikpat labi tas varētu nozīmēt, ka aizdomās turētajam ir "veselības problēmas"...

Pirms oficiālās izmeklēšanas beigām aicinām lasītājus notikušā versijas uztver tikai kā versijas un neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus.

Advokāts sarunā ar portālu TVNET atklāja, ka Zikovam uzreiz pēc aizturēšanas kļuvis slikti ar sirdi.

Aizturētais nogādāts Gaiļezera slimnīcā, kur nogulējis gandrīz sešas stundas. Zikovam sniegta medicīniskā palīdzība.

Pēc advokāta teiktā, arī patlaban apcietinājumā esošajam Zikovam ir veselības problēmas.

Zikovs ļoti pārdzīvo kinoteātrī notikušo. Esot stresā.

"Viņš apzinās to, kas ir noticis. Nav tā, ka viņš gribēja  augstprātīgi nogalināt cilvēku," Voroncovs teica.

Advokāts arī šodien sazinājies ar aizstāvamo, kurš patlaban atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā Gaujas ielā.

Apsūdzētais atsaucas uz pašaizsardzību

Lai arī vairāki aculiecinieki stāstījuši, ka jurists filmas laikā uzdevies neadekvāti un izraisījis konfliktu, tomēr Zikovs joprojām uzstāj, ka ir nevainīgs un šāvis pašaizsardzības nolūkā. "Ja policija vēlas pierādīt, ka tā bija slepkavība ar iepriekšēju nodomu, tad viņiem tas jāpierāda," advokāts teica.

Sīkākas liecības Zikovs nolēmis nesniegt.

Advokāts nebija informēts par izskanējušo versiju, ka filmas laikā nošautais esot aizskāris Zikova draudzeni. Aizturētais stāstījis citādu versiju par sestdienas notikumiem.

Pēc viņa stāstītā, sestdien notikumi risinājušies šādi: seansa sākumā vēlāk nošautais vīrietis izrāvis Zikovam no rokām ēdiena iepakojumu - "čipsu paciņu vai ko tādu". Pēc tam filmas beigās, kad skatītāji jau devušies prom, starp abiem vīriešiem sācies konflikts.

Zikovam esot uzbrukts, iespējams, vīrietis vēlējies viņu nožņaugt. Sākusies agresija.

Jurists mēģinājis izvilkt ieroci, lai aizstāvētos.

Vīrietis centies to cīņas laikā atņemt.

Advokāts pastāstīja, ka kopumā fiksēti četri šāvieni, taču tikai trīs no tiem trāpīja nošautā cilvēka ķermenī. Tikai pēc ekspertīzes būs zināmas to precīzās trāpījuma vietas.

Filmas laikā nošauj cilvēku

Portāls TVNET jau vēstīja, ka sestdien filmas "Melnais gulbis" laikā tika nošauts cilvēks. Patlaban izskan dažādas, arī pretrunīgas notikušā versijas.

Zināms, ka nogalinātais Aigars Egle bija augsta līmeņa darbinieks bankā "Citadele", četru bērnu tēvs. Viņš tika nošauts nepilngadīgās meitas acu priekšā.

Ja tiesa Zikovu atzīs par vainīgu slepkavībā pastiprinošos apstākļos, viņu varēs sodīt pat ar mūža ieslodzījumu.

Komentāri (697)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu