Nodegusi ūdensslēpošanas sporta bāze "Bašķi"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz pat ēkas pamatiem uguns nopostījis ūdensslēpošanas sporta bāzi „Bašķi” Riebiņu novadā, netālu no Preiļiem. Tomēr no liesmām izdevies paglābt pašu galveno – divus kuterus un slēpes, tā otrdien ziņoja LNT raidījums „Degpunktā”.

Ūdensslēpošanas sporta bāze „Bašķi” šogad atzīmētu savas pastāvēšanas 35 gadus. Nodegušās bāzes pārvaldniece un trenere Diāna „Degpunktam” atzina, ka ir grūti apzināties notikušo un šobrīd daudziem esot šoks.

„Bāze mums bija ļoti svarīga, tā bija viena no labākajām Latvijā, kur notika arī starptautiskie turnīri,” sacīja Diāna. Šogad ēku bija paredzēts nodot ekspluatācijā pilnībā, jo visi darbi tajā bijuši pabeigti.

Sākumā dega tikai pirts

Kā informēja „Degpunktā”, ugunsgrēks izcēlies pirtī. Uzreiz ticis ziņots ugunsdzēsējiem, un, ņemot vērā, ka bāze ir liela, glābējiem esot lūgts sūtīt papildspēkus.

Diāna stāstīja: „Atbraucām uz šejieni, dega tikai maza daļa pirtiņas, nekas neliecināja, ka aizies bojā visa bāze.” Tomēr pārvaldniece kritizēja Valsts glābšanas un ugunsdzēsības dienesta (VUGD) darbu.

Diāna uzskata, ka tas nav normāli, ka uz šo ugunsgrēku atbraukusi tikai viena ugunsdzēsēju mašīna, lai gan par šo bāzi apkārtnē zināms. „Kad prasīju, kāpēc vienu mašīnu atsūtīja, man paskaidroja: šodien mums nav šoferu,” šokēta ir Diāna.

VUGD pieļauj, ka glābēji izsaukti vēlāk

Tomēr VUGD pārstāve Inga Vetere „Degpunktā” norādīja, ka, saņemot izsaukumu, tika nolemts izsūtīt divas mašīnas – vienu no Preiļiem, kas atrodas tuvāk un ir 17 kilometru attālumā no bāzes, bet otru – no Maltas.

Ugunsdzēsēji no Preiļiem esot ieradušies 15 minūtēs, kas uzskatāms par labu rādītāju. Kad ieradušies, uzreiz esot ticis ziņots, ka nepieciešami vēl papildspēki, kaut arī vēl viena mašīna bija jau ceļā no Maltas.

„Jumts bija jau liesmās, tas ļauj secināt, ka degšana jau bija ilgāku laiku un ugunsdzēsēji nebija saukti uzreiz,” norādīja Vetere. Aculiecinieki stāstījuši, ka liesmas koka konstrukcijas pārņēmušas dažos mirkļos.

Minimāli izdodas glābt mantu

Ūdensslēpošanas sportists Aivars raidījumam atzina: „Tur bija bezjēdzīgi iet iekšā un kaut ko cīnīties, bija nenormāls stress. Mēs tur noelsušies iegājām iekšā, tur viss dūmos bija, paši varējām tur palikt.”

Aivars stāstīja, ka sākumā izdevies kaut ko izglābt no inventāra. „Ieraudzījām, ka dūmi bija lieli. Vienīgais, ko varējām glābt, bija pāris laivas un slēpes, tad skrējām lejā un stūmām laivas projām no ugunsgrēka vietas,” teica Aivars.

Trenere Diāna priecājās, ka ar iedzīvotāju atbalstu izdevies izglābt pašu galveno, bez kā ūdensslēpošana turpmāk nevarētu būt – divus kuterus un slēpes. Šobrīd sportisti un apkārtnes iedzīvotāji iesaistījušies krāsmatu novākšanā. Par cietušajiem ziņots netiek.

Aicina materiāli atbalstīt bāzi

Bāzes pārstāve Diāna „Degpunktā” izteica lūgumu līdzcilvēkiem materiāli palīdzēt bāzes atjaunošanā, jo darbaspēka šobrīd pietiekot.

Bankas konts ziedojumiem: „I. Kokina privātais ūdensslēpošanas sporta klubs”; reģistrācijas Nr. 47702001460; „SEB bankas” konta Nr. LV19UNLA0026000468089.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu