Par bankas laupīšanu aizturēts 17 gadus vecs jaunietis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Persona, kura vakar mēģināja aplaupīt AS "Swedbank" filiāli Rīgā, Vienības gatvē 51, ir 17 gadus vecs jaunietis bez kriminālas pagātnes.

Nav agrāk tiesāts

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, aizturētais nav agrāk tiesāts, taču izmeklētāji, protams, pārbaudīs, vai viņš nav saistīts ar citām pēdējā laikā notikušajām banku aplaupīšanām.

Jaunieti aizturēt izdevies, pateicoties kādam bankas apmeklētājam, kurš, izvērtējot situāciju un apzinoties savas fiziskās spējas, mēģinājis notvert iebrucēju.

Izcēlies kautiņš, kas turpinājies jau ārpus bankas telpām - blakus esošajā sabiedriskā transporta pieturā. Tur konfliktā iesaistījušies vēl divi cilvēki, kuri palīdzējuši vīrietim sagūstīt jaunieti un nodot viņu policijai.

Sākts kriminālprocess

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par laupīšanas mēģinājumu, norādīja Pildava. Policija lūgs tiesu aizturētajam jaunietim kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu.

Policija izsaka pateicību cilvēkiem, ar kuru palīdzību izdevās notvert bankā iebrukušo jaunieti. Vienlaikus likumsargi atgādina, ka veselība un dzīvība ir dārgāka par jebkuru mantisko zaudējumu, tāpēc, pirms izlemjat paša spēkiem apturēt noziedznieku, vajag ļoti rūpīgi izvērtēt visus iespējamos riskus.

Kā ziņots, vakar ap plkst.15.30 notika laupīšanas mēģinājums AS "Swedbank" filiālē Rīgā, Vienības gatvē 51. Laupītājs uz vietas tika aizturēts. Neviens cilvēks necieta, un arī nauda palika neskarta, apstiprināja Svilāns.

Jau vēstīts, ka pēdējo mēnešu laikā laupīšanas banku filiālēs notikušas vairākkārt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu