Oligarhu lietā kratīšana veikta arī Flika dzīvesvietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena no vietām, kur iepriekš Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kratīšanas tā dēvētajā oligarhu lietā, bijusi nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") vadītāja un daļu īpašnieka Bertolta Flika dzīvesvieta.

Juristi skaidro iemeslus, kāpēc Fliks uzturas ārzemēs

To apliecina viņa juridisko pārstāvju vēstule valdībai, kurā skaidroti iemesli, kāpēc Fliks, kurš jau ilgstoši uzturas ārzemēs, nav ieradies Latvijā.

Flika advokātu vēstulē arī norādīts, ka prokuratūra 20.maijā uzsāka pirmstiesas izmeklēšanu pret Saeimas deputātu Aināru Šleseru (LPP) un citiem, izdodot kratīšanas orderus. 24.maijā Rīgas centra apgabala izmeklēšanas tiesnesis izdevis divus lēmumus par kratīšanas izdarīšanu Flika dzīvesvietā un "airBaltic" darba telpās, kas attiecīgi tika veiktas.

Neesot ne apsūdzētais, ne liecinieks

Flika pārstāvjiem tiekoties ar atbildīgo prokuroru, saņemta informācija, ka Fliks minētajā izmeklēšanā pret Šleseru un citiem nav ne apsūdzētais, ne liecinieks. Latvijas tiesa atsakās atklāt Flika patieso statusu, vēstulē valdībai norāda Flika advokāts.

KNAB veic vērienīgas kratīšanas

Kā ziņots, KNAB vērienīgās kratīšanas ar tā dēvētajiem oligarhiem saistītajos īpašumos iepriekš veica saistībā ar 20.maijā ierosinātu kriminālprocesu pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB veicis kratīšanas vairākās vietās Latvijā, tostarp ietekmīgu politiķu īpašumos: Aivara Lemberga Puzes īpašumā, Rīgas domē un brīvostas pārvaldē, Tautas partijas līdera Andra Šķēles ģimenei piederošās SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" (UVK) telpās un citos uzņēmumos. Vairākas amatpersonas un viņu pārstāvji publiski ir snieguši informāciju un komentārus par veiktajām kratīšanām. Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) aģentūrai LETA apstiprināja, ka notikusi kratīšana ostas pārvaldes telpās un domē.

Tāpat KNAB vērsās Saeimā ar lūgumu dot atļauju veikt kratīšanu pie deputāta Aināra Šlesera, tomēr Saeima nedeva atļauju kratīšanai pie deputāta dzīvesvietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu