Tvarsta prostitūtas Lauku ielas apkārtnē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms nedēļas Lauku ielas apkārtnes iedzīvotāji Rīgā pauda sašutumu par prostitūtu visatļautību uz ielas. Pēc Rīgas pašvaldības policijas reida Lauku ielā un tās apkārtnē tika aizturētas sešas prostitūtas, kuras atzinās seksuālo pakalpojumu sniegšanā, tā pirmdien informēja LNT raidījums „Tautas balss”.

Iepriekš Lauku ielas iedzīvotāja Elza raidījumam „Tautas balss” vērsa uzmanību uz to, ka rajonā darbojas prostitūtas, kuru visatļautība uz ielas vairs neesot izturama.

Prostitūtas nekautrējas sniegt seksuālos pakalpojumus burtiski acu priekšā – uz soliņa un krūmos turpat krievu vidusskolas teritorijā, automašīnās uz ielām. Pēc izklaidēm ar klientiem sētniece spiesta vākt kaudzēm prezervatīvu un šļirču.

Daļu aiztur atkārtoti

Lai pārliecinātos realitātē par prostitūtu darbībām šajā Rīgas teritorijā, „Tautas balss” piedalījās Rīgas pašvaldības policijas (RPP) rīkotajā reidā. Jau vienas stundas laikā policisti aizturēja sešas prostitūtas, kuras tika nogādātas Valsts policijas iecirknī paskaidrojumu sniegšanai.

Pirmās reida laikā RPP apskatīja Asaru, Pērnavas, Lauku un Pļavas ielu, kur visvairāk ir izplatīta prostitūtu rosīšanās. Daļa aizturēto sieviešu jau pieķertas atkārtoti, saka policisti.

„Pirmajā reizē tiek piemspriests administratīvais sods atbilstoši Administratīvo pārkāpumu kodeksam, bet, ja aiztur atkārtoti, tad iestājas kriminālatbildība, tiek sākts kriminālprocess un tiesa spriež,” norādīja RPP Latgales priekšpilsētas pārvaldes Sabiedriskās kārtības sargāšanas nodaļas priekšnieks Kārlis Laņģis.

Pelna naudu arī dāvanas iegādei

Atsevišķas aizturētās prostitūtas savu nodarbi attaisnoja ar to, ka neesot cita darba un jāuztur mazs bērns.

Viena aizturētā aizbildinājās, ka stāvot uz ielas un piedāvājot seksuālos pakalpojumus tādēļ, lai bērna dzimšanas dienā nopelnītu naudu dāvanas iegādei.

Prostitūtas sacīja, ka dodas klientu medībās ielās ne katru dienu, bet kādas pāris reizes nedēļā, kad pietrūkst naudas iztikai. Vienā dienā varot nopelnīt apmēram 50 vai 20 latus, taču ir reizes, kad peļņas vispār nav.

Aizturēto vidū arī esošās un bijušās narkomānes. Starp viņām arī kāda prostitūta ar lielu stāžu, kura policijai atzina, ka līdz šim neko neesot zinājusi par medicīniskajām pārbaudēm un izziņām. Sievietes reida laikā tika informētas arī par šļirču apmaiņas iespējām.

Prostitūtas narkotiku iespaidā

Par prostitūciju paredzēts administratīvais sods, sākot no 250 latiem, bet atkārtota pieķeršana seksuālo pakalpojumu piedāvāšanā un sniegšanā uz ielas var beigties ar piespiedu darbu vai reālu brīvības atņemšanu.

Tikai viena no šajā reidā aizturētajām sešām prostitūtām nebija narkotisko vielu reibumā, vēstīja „Tautas balss”. Medicīniskā izziņa par veselības stāvokli neesot bijusi nevienai no aizturētajām personām.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu