Aiztur kredītu ņēmēju apkrāpējus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policija aizturējusi divus vīriešus aizdomās par krāpšanām, it kā piedāvājot naudas aizdevumus. Sludinājumos tika piedāvāti kredīti no 500 līdz 5000 latu.

Saistībā ar krāpšanām tika sākts kriminālprocess un izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka cietušie, vēloties saņemt naudas aizdevumu, atsaukušies uz sludinājumiem, kas bija ievietoti vairākās Latvijas interneta vietnēs un dažos laikrakstos. Sludinājumos tika piedāvāti kredīti no 500 līdz 5000 latu, tomēr pirms to saņemšanas izvirzīts nosacījums - jāsamaksā nauda par dokumentu noformēšanu, kā arī drošības nauda - aptuveni 100 latu. Pēc šādu maksājumu veikšanas kredīta devēji pazuduši un cietušie aizdevumu nav saņēmuši.

Šomēnes Brasas iecirkņa darbinieki nāca uz pēdām diviem 1984. un 1973. gadā dzimušiem vīriešiem, kurus pagājušajā nedēļā aizturēja. Neviens no aizturētajiem agrāk nav bijis tiesāts, un viņiem pašlaik piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pašlaik policijā vērsušies četri cilvēki, tomēr policijai esot pamatotas aizdomas, ka cietušo skaits varētu būt vairāki desmiti. Policija lūdz atsaukties iedzīvotājus, kas cietuši no šādas krāpnieku darbības, zvanot uz tālruni 67030675 vai 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu