Kādā garāžā Rīgā atklāj iespaidīgu ieroču arsenālu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā, Ķengaragā, 9.augustā kādā garāžā policija izņēma ieroču arsenālu, kur atradās ložmetējs, virkne šaujamieroču, patronas, granāta un trotils.

Iespaidīgi krājumi

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) priekšnieks Andrejs Grišins žurnālistus šodien informēja, ka policijas darbinieki, izmeklējot telekomunikāciju vadu zādzību sēriju, kādā garāžā Ķengaragā uzgāja ieroču arsenālu. Veicot sankcionētu kratīšanu garāžā, tika izņemts viens ložmetējs, divi AKM automāti, divi PPŠ automāti, divi MP40 automāti, 20 šautenes, no kurām divas ir bises, un liels daudzums patronu. Tāpat tika izņemtas sprāgstvielas: viena granāta un viena brikete trotila.

Kā skaidroja VP RRP priekšnieks, daļa no atrastajiem ieročiem ir lietojami.

Lai gan tie ir bīstami, tomēr policijai nav pamata aizdomām, ka ar minētajiem ieročiem kāds būtu nogalināts.

Aizturētas divas personas

Saistībā ar atrasto ieroču arsenālu aizturētas divas personas - 1982. un 1975. gadā dzimuši vīrieši, kuri iepriekš jau bija nonākuši policijas redzeslokā par mantiskajiem noziegumiem. Viens no viņiem bija aizdomās turamais kriminālprocesā par kabeļu zādzību, savukārt otrs - iespējams, saistīts ar sava darba devēja apzagšanu.

Foto: LETA
Tāpat garāžā tika atrasts metāla meklētājs un noskaidrots, ka viens no aizturētajiem iepriekš mēdza meklēt un izrakt metālu.

Policijas priekšnieks pieļāva, ka daļa ieroču, iespējams, iegūta šādā veidā.

Sākts kriminālprocess

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par šaujamieroču, munīcijas, sprāgstvielas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas, par ko Krimināllikumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai ar arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Policija lūgusi tiesu aizturētajiem vīriešiem kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, tomēr tiesa to noraidīja un viņiem tika piemērota policijas uzraudzība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu