Aicina apvienoties cīņai pret zagļiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lolitas privātmāja jau vairākas reizes tikusi apzagta. Kopējā nozagto mantu vērtība svārstās ap pieciem tūkstošiem latu. Tāpēc cietusī aicina Latvijas sabiedrību solidarizēties - neiegādāties nezināmas izcelsmes preces un par tādu lietu pārdevējiem pavēstīt policijai, tā otrdien vēstīja LNT raidījums „Degpunktā”.

Apzog viesu pilnu māju

Lolitas ģimenes privātmāja pirmo reizi kļuva par zagļu mērķi pirms trīs gadiem. Toreiz tika nozagts faktiski viss, kas mājā atradās. Zagļu uzbrukumi trīs gadu laikā pārciesti jau trīs reizes. Pēdējoreiz zagļus nebija atturējis pat tas, ka mājā bijuši daudz viesu. Nozagti tika divi zāles pļāvēji.

Cietusī sieviete uzskata, ka acīmredzot zagļi kļūst arvien drošāki un viņus nekas neattur. „Ierīkojām signalizāciju, salikām slēdzenes, ieviesām suni,” stāstīja Lolita par veiktajiem drošības pasākumiem saimniecībā.

Aicina palīdzēt noķert zagļus

Sabiedrībai būtu jāapvienojas un jāpalīdz policijai noķert zagļus, uzskata Lolita. Viens no veidiem esot neiegādāties nezināmas izcelsmes preces, kas tiek piedāvātas par lētu samaksu. Ar, iespējams, zagtu mantu pārdevējiem saskāries ne viens vien Lolitai pazīstams cilvēks.

Lolita pati piedzīvojusi reizes, kad pie viņas vai kaimiņu mājām piestājuši kravas mikroautobusi un aicinājuši nopirkt dažādu sadzīves tehniku par lētu naudu. Iegādājoties šādu preci, cilvēki nemaz neiedomājas, ka tā varbūt tikusi nozagta, norāda Lolita.

Lolita „Degpunktā” aicināja: „Ja mēs varam ziedot un palīdzēt cilvēkiem, tad mēs varbūt varam sākt paši no sevis - sākt sakārtot šo valsti katrs ar sevi, teiksim, padomāt, kā es varētu palīdzēt noķert zagļus.”

Sabiedrība pati veicina zādzības

Valsts policijas pārstāvis Egils Lūsis intervijā raidījumam skaidroja, ka jebkurš, kurš neapzināti iegādājas kādu zagtu lietu, kļūst par labticīgo ieguvēju. Līdz ar to nezināmas izcelsmes preces iegādāšanās var būt riskants darījums.

„Tā iegādātā manta var tikt atsavināta, un līdz ar to tas būs materiāls zaudējums tai personai. Otra lieta - iegādājoties zagtu mantu, tiek veicinātas zādzības, jo tādā veidā tiek atbalstīta noziedzība,” sacīja Lūsis.

Lolita pauda viedokli, ka būtu rezultāti, ja iedzīvotāji apvienotos un sadarbotos ar policiju. Ja tiek piedāvāts, piemēram, nopirkt aizdomīgi lētu mantu no rokas, iedzīvotāji var zvanīt policijai pa tālruni 110 vai 112.

Šobrīd Latvijas sabiedrība esot kūtra un diezgan reti ziņojot par šādiem gadījumiem. Tomēr to vidū bijušas reizes, kad ar iedzīvotāju atbalstu izdevies atklāt smagus un pat sevišķi smagus noziegumus, informēja „Degpunktā”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu