Ģenerālprokuratūra izvērtē Ušakova e-sarakstē atklātos faktus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļā ir saņemts un tiek izvērtēts portāla "kompromat.lv" iesniegums par iespējamām Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) nelikumīgām darbībām, sūtot dažādu informāciju kādreizējam Krievijas vēstniecības padomniekam Aleksandram Hapilovam, informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

Jāvērtē, vai sarakste neliecina par Ušakova nelikumīgu darbību

Jau ziņots, ka portāls "kompromat.lv" vērsās Ģenerālprokuratūrā, lai tiktu izvērtēts, vai šī sarakste neliecina par Ušakova nelikumīgu darbību. Kopumā portāla rīcībā nonācis "tūkstošiem e-pastu", un tajos esot arī informācija par "Saskaņas centra" reklāmas kampaņām un par to, kurš un par kādiem līdzekļiem tās rīkojis, kā arī cita informācija.

Vēstules Hapilovam tika sūtītas 2008.gadā, un tajā laikā Ušakovs bijis Saeimas deputāts. Savukārt Hapilovs strādājis par Krievijas vēstniecības padomnieku, taču 2009.gadā viņš pametis darbu Latvijā.

Toreiz Krievijas vēstniecība noraidīja informāciju, ka Hapilovs būtu izraidīts no Latvijas, bet "TV3" raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka viņš Gruzijā esot "persona non grata" un pret viņu sākta kriminālvajāšana un ierosināta krimināllieta par 2004.gadā rīkoto atentātu pret Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili.

Ušakovs skaidro grozījumus

Vienā no vēstulēm, ko Ušakovs sūtījis Hapilovam, tika skaidroti grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kuros bija plānots noteikt, ka gadījumā, ja bukletos, izkārtnēs un uzrakstos, kas tiek izplatīti publiskās vietās un paredzēti sabiedrības informēšanai, teksts tiks tulkots svešvalodā, bet normatīvie akti paredz, ka tam jābūt tikai valsts valodā, atbildīgā personā var saņemt sodu 20 līdz 100 latu apmērā. Vēstulē uzsvērts, ka grozījumu būtība ir tāda, ka sodi tiks piespriesti ne tikai gadījumā, ja teksts nav pieejams valsts valodā, bet arī par to, kas tas būs svešvalodā jeb krievu valodā.

Sūta informāciju par projektiem

Tāpat Ušakovs sūtījis informāciju par jauniešu organizācijas "Mums pa ceļam" īstenotajiem projektiem un plānoto konferenci "Krievu pasaule jaunajiem - veiksmīgu ideju tirgus". Aprakstā par šo jauniešu organizāciju tiek uzsvērts, ka tā saņem finansējumu tikai no Latvijas uzņēmējiem, savukārt nekāds atbalsts no valdības vai ārzemēm netiek saņemts. Citā vēstulē ir informācija par šīs pašas organizācijas konferenci, kuras mērķis ir "Eiropas dažādās valstīs dzīvojošo jauno tautiešu saliedētība", un viena no šīs konferences tēmām bija "Uzvaras dienas svinības dažādās Eiropas valstīs".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu