Īrijā slēgto fiktīvo laulību upuri kļūst aizvien jaunāki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Austrumeiropas valstu sievietes, kas tiek nosūtītas uz Īriju prostitūcijai vai fiktīvo laulību slēgšanai, kļūst aizvien jaunākas - vecumā pat zem 20 gadiem, - šādu tendenci sarunas laikā atzina Latvijas vēstnieks Īrijā Pēteris Kārlis Elferts un nevalstiskās organizācijas «Ruhama» vadība.

Latvijas valstspiederīgās vēl aizvien ievērojamos apmēros iesaistās fiktīvās laulībās Īrijā. Vēstniecība 2011.gadā sniedza konsulāro palīdzību 89 potenciālajiem cilvēktirdzniecības upuriem, informēja pārstāvniecībā.

«Ruhama» vairāku gadu garumā ir sniegusi atbalstu Latvijas valstspiederīgajiem Īrijā, kuri cietuši no vardarbības, seksuālās ekspluatācijas vai kļuvuši par fiktīvo laulību upuriem. Izsakot pateicību par sadarbību, vēstnieks «Ruhama» izpilddirektorei Sārai Bensonei pasniedza vēstniecības Atzinības rakstu.

Tikšanās laikā tika pārrunāta aktuālā situācija un turpmākā sadarbība, kā arī iespējas uz laiku saņemt patvērumu cilvēktirdzniecības upuriem no Latvijas.

Vēstniecība norāda, ka cilvēktirdzniecības gadījumu atklāšana ir sarežģīta un prasa atbildīgo institūciju augstu profesionalitāti un sabiedrības izglītošanu par cilvēktirdzniecības mūsdienu formām. Valsts institūciju un nevalstisko organizāciju cieša sadarbība gan palīdzības sniegšanā, gan cilvēku izmantošanas novēršanā ir nozīmīgs veids, kā apkarot cilvēktirdzniecību, tostarp apturēt fiktīvo laulību plūsmu Īrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu