Notvertais pedofils dzīvojis kopā ar vecākiem (49)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Policija aizdomās par pedofiliju aizturējusi 27 gadus vecu vīrieti. Ir zināms, ka vīrietis dzīvojis kopā ar vecākiem un strādājis algotu darbu apkalpojošā sfērā. Nekad iepriekš nav bijis policijas uzmanības lokā, raksta laikraksts «Neatkarīgā».

Meitene nav izmantota kā ēsma

Vīrietis aizturēts brīdī, kad tikko kā bija saticies ar mazgadīgu meiteni. Policija laikrakstam noliedza, ka meitene būtu izmantota kā ēsma, lai pedofilu noķertu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes vecākais speciālists Toms Sadovskis laikrakstam pastāstīja, ka policisti uz pēdām šim vīrietim nāca, «rūpīgi strādājot pedofilijas apkarošanas jomā». Izmeklēšanas laikā policisti atklāja, ka vīrietis varētu būt internetā iepazinies ar vairākām mazgadīgām meitenēm, kuras vēlāk pamudinājis iesaistīties netiklās darbībās. Vīrietis ar meitenēm sarakstījies internetā un vēlāk aicinājis uz satikšanos, lai savas perversās tieksmes varētu realizēt dzīvē. Vīrietis varētu būt iesaistījis bērnus pornogrāfiska satura materiālu izgatavošanā.

Cietušo skaits varētu būt liels

«Tas notika izmeklēšanas procesā, policisti bija noskaidrojuši vīrieša atrašanās vietu, un izrādījās, ka viņš grasās satikties ar kādu mazgadīgu meiteni,» stāsta Sadovskis. Policisti operatīvi izstrādāja plānu, un vīrietis tika aizturēts 24. martā, brīdī, kad viņš bija tikko saticies ar mazgadīgu meiteni.

«Policija tā nerīkotos – neizmantotu bērnu kā ēsmu, lai noķertu pedofilu,» uz laikraksta žurnālista jautājumu, kāpēc iespējamais pedofils nav aizturēts, pirms vēl viņš satikās ar meiteni, kad vīrietis reāli varēja bērnam ko nodarīt. Tas viss noticis operatīvi – vienlaikus bijusi informācija, kur viņš atrodas un ka grasās satikties ar meiteni. Sīkāku informāciju par izmeklēšanu policija nevarot atklāt. Tieši pateicoties policijas ātrajai reaģēšanai, noziegums novērsts.

Pagaidām policisti neatklāj, cik daudz cietušo ir noskaidrojuši, taču cietušo skaits varētu būt mērāms desmitos.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu