Vīrieti apsūdz audžumeitas izmantošanā (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā kāds 1984.gadā dzimis vīrietis apsūdzēts par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo - viņa audžumeitu, kas nozieguma izdarīšanas laikā bija tikai septiņus gadus veca.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne pastāstīja, ka vīrietis tiek apsūdzēts vienā epizodē. Noziegums veikts 2007.gadā, kad viņam pašam bija tikai 23 gadi. Cietusī par nodarījumu izstāstījusi tikai pagājušā gada martā, un visu šo laiku notika rūpīga izmeklēšana.

Kopš nozieguma izdarīšanas ir pagājuši pieci gadi. Uz jautājumu, kā prokuratūrai izdevies pierādīt šo noziegumu, Pakalne apliecināja, ka pierādījumi lietā balstīti uz liecībām. Tāpat meitenei veikta tiesu psihiatriskā ekspertīze, lai noskaidrotu, vai viņai nav pārāk bagāta fantāzija. Izmeklētāji uzskata, ka lietā pierādījumu pietiek, lai vīrieti sauktu pie kriminālatbildības un attiecīgi tiesātu.

Noziegums veikts Gulbenes novadā, apliecināja Pakalne.

Vīrietis apsūdzēts pēc Krimināllikuma 162.panta 2.daļas. Saskaņā ar apsūdzību 2007.gadā apsūdzētais savās mājās veica netiklas darbības ar materiālā, emocionālā atkarībā esošu un ģimenē dzīvojošu mazgadīgo audžumeitu. Apsūdzētais savu vainu neatzīst.

Ja tiesa apsūdzēto vīrieti atzīs par vainīgu, viņu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 200 minimālajām mēnešalgām un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Lieta nodota Vidzemes apgabaltiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu