Ušakova e-pasta sarakstes lietā būtiskas virzības nav (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kriminālprocesam par Rīgas mēra Nila Ušakova («Saskaņas centrs») elektroniskā pasta sarakstes publiskošanu portālā «kompromat.lv» pagaidām būtiskas virzības nav, pastāstīja Jākobsona advokāts Andris Baumanis.

Šīs lietas ietvaros portāla žurnālists Leonīds Jākobsons ne reizi nav arī pratināts, pēdējā saistība ar likumsargiem viņam bijusi vien tad, kad viņš pērn ticis aizturēts.

Pašlaik Valsts policija šīs lietas izmeklēšanas ietvaros precizējot dažādas nianses, piemēram, vai Jākobsons ir žurnālists, kāds ir portāla «kompromat.lv» statuss un citas.

Pēc advokāta vārdiem, ja sākotnēji saistībā ar lietas ietvaros notikušo kratīšanu un aizturēšanu ziņots, ka portālā «kompromat.lv» publicētā, iespējams, Ušakova e-pasta sarakste esot nozagta, tad «par to runa vairs nav, tagad runa ir par to, ka bez atļaujas esam pārpublicējuši».

Jau vēstīts, ka novembra beigās Valsts policija pēc Ušakova iesnieguma par viņa elektroniskā pasta sarakstes noplūdi sāka kriminālprocesu. Žurnālista dzīvesvietā tika veikta kratīšana, atsavināti datu nesēji, un Jākobsons uz divām diennaktīm tika aizturēts. Ušakovs bija pārliecināts, ka viņa elektroniskais pasts ir uzlauzts, kā arī, pēc viņa teiktā, daļa no publiskotajām vēstulēm ir viltojumi.

Jākobsons tiek turēts aizdomās par korespondences, pa telekomunikāciju tīkliem pārraidāmās informācijas un citas informācijas noslēpuma pārkāpšanu.

Ģenerālprokuratūra savukārt no žurnālista saņēma iesniegumu par Ušakova elektroniskā pasta saraksti, tostarp, iespējams, ar Krievijas vēstniecības pārstāvi.

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA), kuras biedrs ir Jākobsons, lūdza tiesībsargu un prokuratūru pārbaudīt, vai tiesībsargājošo iestāžu rīcība, aizturot žurnālistu un izolējot viņu no sabiedrības, konkrētajā situācijā bija samērīga ar tās iespējami nodarīto pārkāpumu. Prokuratūra iesniegumu pārsūtīja Valsts policijai, kuras Iekšējās izmeklēšanas birojs pārkāpumus saistībā ar izmeklēšanas darbībām attiecībā uz žurnālistu nekonstatēja.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu