Aizturēts Ainārs Šlesers (619)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc neoficiālām ziņām naktī uz svētdienu uz Rīgas-Jūrmalas šosejas aizturēts par oligarhu dēvētais Ainārs Šlesers. Pagaidām policija un KNAB atsakās apstiprināt vai noliegt minēto informāciju. Ja Šlesera aizturēšanas fakts apstiprināsies, to varēsim saukt par ļoti savdabīgu sakritību, jo tiesībsargi līdzīgi rīkojās ar citu smagos noziegumos apsūdzēto minigarhu Aivaru Lembergu, 2007.gada pavasarī viņu saslēdzot rokudzelžos uz Rīgas-Venstpils šosejas*.

Informācija tiks papildināta, tiklīdz būs pieejama.

TVNET neoficiāls avots Ģenerālprokuraturā atzina, ka informācija par Šlesera aizturēšanu tikusi turēta slepenībā, tik lielā slepenībā, ka pat laikrakstam NRA priekšlaicīgi nav izdevies «nocopēt» šo informāciju. Viņaprāt, faktu par Aināra Šlesera aizturēšanu tiesībsargi nekomentēs ātrāk par pirmdienu, lai arī šī operācija noteikti bijusi zināma valsts augstākajām amatpersonām - prezidentam, premjeram un Saeimas priekšsēdētājai.

Fotogrāfiju, kuru anonīma persona mums atsūtīja 03:33 no rīta, visticamāk, ir uzņēmis kāds no operācijā iesaistītajiem operatīvajiem darbiniekiem, jo grūti iedomāties, ka kāds nejaušs autobraucējs nakts vidū ir apstājies uz Jūrmalas šosejas, lai ziņkārības dzīts dotos apskatīt ceļa malā notiekošo.

Atgādināsim, ka pērn pavasarī vēl neatlaistā Saeima liedza KNAB veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera mājās, tā saucamās Oligarhu lietas ietvaros. Toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers šo apstākli pieminēja arī vēsturiskajā runā 28.maijā, rosinot atlaistu no darba tos, kuri nav cienīgi saukties par tautas kalpiem.

Tāpat kā atlaistās 10.Saeimas kolēģus no PLL (Par Labu Latviju!) arī Šlesera kungu vairs neaizsargā deputāta imunitāte, tādēļ varam pieļaut, ka ar šā subjekta aizturēšanu izmeklēšanas posms t.s. oligarhu lietā strauji tuvojas noslēgumam.

Foto: Karikatūra: TVNET/Toms Ostrovskis

Apcietinātais Aivars Lembergs, 2007.gads

* Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa. Tās saturs ir izdomāts.


Komentāri (619)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu