Uz ielas atrasti vairāki miruši cilvēki (173)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī mediķiem ziņots par vairākiem uz ielas atrastiem cilvēkiem, kuriem palīdzēt vairs nevarēja. Joprojām gandrīz katru dienu atrod pa kādam iemigušam cilvēkam, kuram konstatē ķermeņa atdzišanu, gadās pat kāds mirušais, taču šajā diennaktī šo gadījumu bijis vairāk.

Mediķi: tas saistīts ar svētkiem un alkoholu

Mediķi pieļauj, ka tas ir saistīts ar brīvdienām un alkohola lietošanu. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša stāsta, ka, piemēram, Kurzemē miris atrasts kāds 54 gadus vecs vīrietis, bet Rīgā atrasti aptuveni 50 gadus vecs un 44 gadus vecs vīrietis bez dzīvības pazīmēm.

NMPD pārstāve teica, ka nāves iemeslu šajos gadījumos noteiks ekspertīzē un tie var būt saistīti arī ar pēkšņām veselības problēmām, taču šādu iznākumu var provocēt arī alkohols. Piemēram, alkohola reibumā cilvēks nejūt ķermeņa atdzišanu.

«Cilvēki brīvajās dienās ārā pavada vairāk laika, iet ciemos un nāk mājās, līdz ar to arī biežāk nekā darbadienās tiek ziņots par cilvēkiem, kas atrasti uz ielas alkohola reibumā un ar traumām,» teica Bukša.

Ar alkohola lietošanu saistītas traumas un negadījumus minējuši mediķi no visiem reģioniem. Kopumā aizvadītā diennakts mediķiem bijusi darbīga - saņemti 1200 izsaukumi, cilvēki guvuši 159 dažādas traumas.

Kurzemē gūst apdegumus kūlas dedzinātājs

Kurzemē kūlas ugunsgrēku izraisījusi smēķēšana. Vīrietis pats centās liesmas nodzēst, kā rezultātā guva galvas un kakla apdegumus. Savukārt ar ķermeņa atdzišanu ārstniecības iestādē Latgalē nonākuši divi vīrieši, kuri piektdien gribēja atklāt laivošanas sezonu Daugavā. Laiva apgāzusies, bet vīriešu nogādāšanai krastā tika izsaukts arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Puikam uz galvas uzmet akmeni

Zemgalē trīs gadus vecs puika piektdien guvis smadzeņu satricinājumu un sasitumus, kad viņam uz galvas uzkritis akmens, kas tika mests ārā pa daudzstāvu mājas logu.

Ugunsgrēkos viens cietušais

Aizvadītajā diennaktī Latvijā deguši gan dzīvokļi daudzdzīvokļu ēkās, gan neapdzīvotas privātmājas; ir viens cietušais, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Vakar plkst. 22.42 VUGD saņēmis izsaukumu uz Varavīksnes ielu 14, Rīgā, kurā deviņstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dedzis dzīvoklis 40 kvadrātmetru platībā. Ir viens cietušais - 90 gadus vecs vīrietis, kas no augšējiem stāviem bija kāpis lejā un, iespējams, saelpojies dūmus. Kopumā VUGD no augšējiem stāviem evakuējis deviņus cilvēkus, izglābis 11. Dzīvokļa aizdegšanās cēloni skaidro policija.

Cietušais vīrietis smagi saindējies ar degšanas produktiem, viņam konstatēts sejas un elpceļu apdegums. Mediķiem nācies vīrieti reanimēt. Slimnīcā nogādāta arī kāda sieviete ar veselības problēmām, kā arī vīrietis, kuram saasinājusies sirds asinsvadu saslimšana. Kopumā mediķi pēc ugunsgrēka apskatījuši piecus cilvēkus.

Mitekļi deguši arī citviet

Savukārt plkst. 22.44 Rīgā, Lāčplēša ielā, divstāvu dzīvojamā mājā deguši otrā stāva bēniņi un jumts 210 kvadrātmetru platībā. Ir izglābti četri cilvēki, bet viens - evakuēts.

Plkst. 11.53 Varakļānu novadā degusi vienstāva neapdzīvota koka guļbūve 150 kvadrātmetru platībā. Lielā vēja dēļ aizdegusies blakus mājas siena 40 kvadrātmetru platībā, bet otrai blakus ēkai - jumts viena kvadrātmetra platībā. Deguši arī šķūnīši desmit un 30 kvadrātmetru platībā. Šo ugunsgrēku dzēsuši Madonas, Varakļānu, Rēzeknes, Preiļu un Viļānu ugunsdzēsēji, kopumā izlejot sešas autocisternas ūdens. Iespējamais ugunsgrēka cēlonis - neuzmanība Lieldienu svinībās.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 138 izsaukumus, no tiem 107 bijuši ugunsgrēki (no tiem 88 - kūlas ugunsgrēki).

Komentāri (173)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu