Žurnālists atrod pedofilu - sākts kriminālprocess (34)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc TV3 raidījuma «Bez Tabu» žurnālista veiktā eksperimenta, internetā pēc sludinājuma sākot saraksti ar kādu vīrieti, policija sākusi kriminālprocesu pret iespējamu pedofilu. Liecības policijā žurnālists jau ir sniedzis, un viņš ir saņēmis arī draudus par savu veikto eksperimentu.

Kriminālprocess sākts par nepilngadīgā pamudināšana iesaistīties seksuālās darbībās. Par šādu noziegumu Krimināllikums paredz cietumsodu līdz trim gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz simt piecdesmit minimālajām mēnešalgām un probācijas uzraudzību līdz trim gadiem vai bez tās.

Žurnālists eksperimentu veicis, pamatojoties uz interneta vidē atrastu sludinājumu, ka tiek meklēti 12 līdz 18 gadu veci zēni seksam. Sludinājuma autors bija norādījis, ka viņš ir puisis, kuram patīk «grupņiks», un ir vieta, kur to darīt.

Žurnālists ar sludinājumā norādītā tālruņa numura lietotāju trīs dienas sarakstījās ar īsziņām, un sarakstē noskaidrots, ka viņam ir īrēts dzīvoklis Krāsotāju ielā un viņš fantazē par netiklām izdarībām un seksu ar maziem zēniem, kuri ietērpti meiteņu drēbēs.

Pēc sarakstes norunāta tikšanās. Vīrietis satikšanās vietā – Krāsotāju un Tallinas ielas krustojumā – jaunajam zēnam, kas tika izmantots par ēsmu, sacījis, ka viņam ir 34 gadi.

Pēc tikšanās vīrietis žurnālistam noliedzis, ka viņš rakstījis īsziņas un ka viņam patīk mazi zēni.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu