Veiktas vairākas kratīšanas «kompromat.lv» lietā (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekonomikas policija šodien veikusi vairākas kratīšanas kriminālprocesā par portāla «kompromat.lv» uzlaušanu. Viena no kratīšanām veikta pie marta beigās uzbrukumu piedzīvojušā «kompromat.lv» žurnālista Leonīda Jākobsona kolēģa - datorspeciālista.

Atņem «kompromat.lv» datorspeciālista tehniku

Kā pastāstīja Jākobsons, Valsts policijas Ekonomikas policijas pārvaldes darbinieki šorīt agri ieradušies pie viņa drauga, kurš palīdz uzturēt «kompromat.lv», un paņēmuši viņa datortehniku - «visu, ko varēja paņemt». Starp policijas izņemtajiem priekšmetiem esot vismaz viens dators, kā arī mobilais tālrunis.

Jākobsons sapratis, ka šīs darbības tiek veiktas kriminālprocesā, kuru policija sākusi pēc viņa iesnieguma par «kompromat.lv» uzlaušanu.

Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse apstiprināja, ka Ekonomikas policija šodien veikusi vairākas kratīšanas minētajā kriminālprocesā. Kratīšanās izņemti datu nesēji. Pie kā veiktas kratīšanas un cik tās bijušas, Virse neatklāja.

Jākobsons ir samulsis par to, ka pēc pēc viņa iesnieguma sāktā kriminālprocesā tiek veikta kratīšana pie viņa paša labākā kolēģa.

Publisko Ušakova saraksti

Kā ziņots, pērn medijos nonāca pašreizējā Rīgas mēra Nila Ušakova e-pasta vēstules no 2008.gada, kas tika sūtītas toreizējam Krievijas vēstniecības padomniekam Aleksandram Hapilovam. Ušakovs tobrīd bijis 9.Saeimas deputāts, savukārt Hapilovs strādājis par Krievijas vēstniecības padomnieku, taču 2009.gadā viņš pametis darbu Latvijā.

Neilgi pēc tam, iespējams, hakeru uzbrukuma dēļ tika traucēta portāla «kompromat.lv» darbība, savukārt Jākobsonu policija uz neilgu laiku aizturēja kriminālprocesā, kas tika sākts saistībā ar Ušakova e-pasta uzlaušanu. Cits kriminālprocess pēc Jākobsona iesnieguma tika sākts par «kompromat.lv» uzlaušanu.

Uzbrucēji nav atrasti

Marta beigās Jākobsons piedzīvoja asiņainu uzbrukumu savas mājas kāpņutelpā Rīgā, Čaka ielā. Uzbrucēji joprojām nav atrasti.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu