Mēnesi pirms atbrīvošanas Valmierā pakaras ieslodzītais (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 30.aprīlī, Valmieras cietumā pakāries ieslodzītais, kuram līdz atbrīvošanai bija atlikušas vien 25 dienas, informēja ieslodzīto un aizturēto biedrības «Gara spēks» sabiedrisko attiecību speciālists Aleksandrs Šabanovs.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) pārstāve Ināra Makārova apstiprināja pašnāvības faktu, taču nekādus sīkākus komentārus pārvaldes nesniegšot. Par notikušo ir sākts kriminālprocess, tāpat kā citos cietumnieku pašnāvību gadījumos.

Biedrība «Gara spēks» norāda, ka ieslodzītais, kurš pakāries Valmieras cietumā, bija gados jauns - dzimis 1989.gadā. Organizācija pauž «dziļas raizes un neapmierinātību sakarā ar izveidojušos situāciju,» jo valstī darbojoties nepareiza sistēma, proti, vienīgais, kam var sūdzēties ieslodzītais, ir IeVP, kas pati arī pārkājot šīs ieslodzītā tiesības.

«Lai šo situāciju novērstu, jābūt neatkarīgai institūcijai, kura izskata ieslodzīto sūdzības, un šādas komisijas sastāvā jādarbojas tiesībsarga un sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem,» uzskata «Gara spēks».

Šis ir otrais gadījums mēneša laikā, kad pašnāvību izdara ieslodzītais - 13.aprīlī ieslodzītais pakārās Jēkabpils cietumā.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu