Kukuļdošanā policijai šogad pieķerti jau 40 šoferi (19)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijā šogad par kukuļdošanu policistiem aizturēti 40 transportlīdzekļu vadītāji, savukārt neviens ceļu policists šogad kukuļņemšanā nav pieķerts, skaidroja Valsts policijas reģionālajās pārvaldēs.

Pagājušajā gadā kopumā par kukuļdošanu aizturēti teju 50 vadītāju. Šogad 22 vadītāji aizturēti Zemgales reģionā. Rīgā aizturēti desmit, Latgalē – pieci, Vidzemē – divi, bet Kurzemē – viens vadītājs.

Valsts policijas Iekšējās drošības birojs šogad nav aizturējis nevienu ceļu policistu par kukuļņemšanu, atzina Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse. Šogad starp aizturētajiem ir ne tikai vietējie vadītāji, bet arī vairāki ārzemnieki, piemēram, Čehijas pilsonis.

Policistiem dotās summas bijušas desmit līdz vairākus simtus latus lielas – atkarībā no pārkāpuma smaguma.

Valsts policijā iepriekš paskaidroja, ka darbiniekiem par labu darbu pienākas motivējošas piemaksas un tas ir viens no instrumentiem, lai atturētu likumsargus pamest dienestu Valsts policijā.

«Respektīvi, darbiniekiem, kuri mēnesī sasnieguši labus un pierādāmus darba rezultātus, tostarp aizturējuši kukuļdevējus, pienākas motivējošas piemaksas. Likumsargu sasniegumu rūpīgi izvērtē speciālas komisijas, un tad tiek izlemts, vai viņiem pienākas vai nepienākas piemaksa. Tikai par kukuļdevēju aizturēšanu nekādas piemaksas netiek maksātas,» iepriekš uzsvēra policijā.

Ziņots arī, ka septiņi procenti autovadītāju, kuri ikdienā atrodas pie stūres, pēdējo divu gadu laikā devuši kukuli ceļu policistiem, liecina pētījumu centra SKDS martā veiktā interneta aptauja. 93% aptaujāto vadītāju kukuli pēdējo divu gadu laikā nav devuši.

Trīs procenti atzinuši, ka kukuli devuši vairākas reizes, bet četri procenti šoferu minējuši, ka kukuli devuši vienu reizi

Likums par kukuļdošanu paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu