Iesniegumu par «Caunes medību lietu» nodod prokuratūrai (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv/TVNET kolāža

Saeimas deputātes Ingas Vanagas (RP) iesniegums ģenerālprokuroram, kurā lūgts izvērtēt tā sauktās Caunes medību lietas procesuālo darbību atbilstību likumam, pārsūtīts Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai.

Lūdza izvērtēt amatpersonu profesionalitāti

Par to informēja prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga.

Deputātes palīgs Valdis Verners iepriekš informēja, ka iesniegumu Vanaga nosūtījusi ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram un Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim un tajā lūdz izvērtēt tā sauktās Caunes medību lietas kriminālprocesā iesaistīto amatpersonu profesionalitāti, objektivitāti un veikto procesuālo darbību atbilstību likumam.

«Kā zināms no masu medijos plaši izskanējušās informācijas, 2011.gada 24.februārī plkst.17 Jelgavas novada Platonē tika konstatētas nelikumīgas medības, kā rezultātā sākts kriminālprocess. Pirmstiesas izmeklēšanu veica Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa kārtības policija, un uzraudzību krimināllietā veica Jelgavas prokuratūras prokurore Sandra Mīļā,» atgādināja Verners.

Izbeidz kriminālprocesu skandalozajā malumedību lietā

Jau ziņots, ka Valsts policija pieņēma lēmumu izbeigt kriminālprocesu skandalozajā malumedību lietā Jelgavas novada Platonē, kur tika aizturēts arī Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS).

Lieta izbeigta nozieguma sastāva trūkuma dēļ. Lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu pieņemts pēc Kriminālprocesa likuma 377.panta 2.punkta un pamatojoties uz Veterinārmedicīnas fakultātes Veterinārmedicīniskās ekspertīzes atzinumu, ka nevienai no notikuma vietā izņemtajām stirnām nāves cēlonis nav šauti ievainojumi, kā arī ņemot vērā ballistiskās ekspertīzes atzinumu, izņemtie šaujamieroči un izņemtās patronu čaulītes nav no kriminālprocesa ietvaros nopratinātajām personām piederošajiem šaujamieročiem.

Izmeklējot skandalozo malumedību lietu, eksperti nekonstatēja aizturēto saistību ar atrastajām čaulītēm un sašauto stirnu, tāpēc paziņojumā par lietas izbeigšanu policija šīs detaļas neminēja.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu