Uzbrukumā cietušais žurnālists Jākobsons patlaban sadarbojas ar policiju (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pavasarī uzbrukumā cietušais žurnālists Leonīds Jākobsons pašlaik sadarbojoties ar policiju, un, pēc iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (Reformu partija) teiktā, situācija ir mainījusies uz labo pusi.

To ceturtdien Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» pastāstīja Kozlovskis, kurš personīgi sekojot līdzi lietas izmeklēšanai. Viņš gan nevarēja komentēt, vai lietā ir kāds aizdomās turētais.

«Pēdējā ziņa bija tāda, ka Jākobsona kungs nesadarbojas ar policiju. Nē, tā nav ‒ Jākobsona kungs sadarbojas ar policiju. Policija tiešām strādā ļoti nopietni ‒ vāc faktus un pierādījumus. Situācija ir mainījusies uz labo pusi, un tālākais jāprasa procesa virzītājam,» norādīja ministrs.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS arī apstiprināja, ka žurnālists patlaban sadarbojas ar policiju. Aizturēto un aizdomās turēto lietā pagaidām gan nav, arī izmeklēšanā izvirzītās versijas pašlaik nav mainījušās.

Jau ziņots, ka uzbrukums žurnālistam notika 29.martā. Viņa mājas kāpņu telpā Rīgā Jākobsonam uzbruka divi cilvēki, spārdīja ar kājām un dziļi sagrieza vaigu. Pēc nonākšanas slimnīcā viņš ir veltījis kritiku policijas darbam. Sākotnēji policija arī paziņoja, ka žurnālists ar policiju lietas izmeklēšanā cieši nesadarbojoties.

Policijai lietā ir divas pamatversijas – uzbrukums Jākobsonam saistīts ar viņa profesionālo darbību vai ar personīgiem motīviem. Pamatā policija strādā ar pirmo versiju.

Lieta ir Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža un iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (Reformu partija) kontrolē.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu