Par Latvijas sieviešu kontrabandu Lielbritānijā cietumā indieši (43)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Diviem vīriešiem no Indijas Lielbritānijā piespriests cietumsods par divu sieviešu no Latvijas ievilināšanu Lielbritānijā seksuālai izmantošanai, ceturtdien vēstīja laikraksts «Derby Telegraph».

Laikraksts norādīja, ka 33 gadus vecajam Tadžinderam Singham un 52 gadus vecajam Gurdīpam Singham piespriestais sods – divi gadi cietumā – ir pirmais šādās apsūdzībās Derbišīras grāfistē. Abi vīrieši atzina savu vainu apsūdzības par cilvēku kontrabandu Lielbritānijā seksuālai izmantošanai.

Tiek ziņots, ka viņi noorganizēja un samaksāja, lai no Latvijas pērn oktobrī Lielbritānijā ierastos divas sievietes. 17 un 25 gadus vecās sievietes bija pārliecinātas, ka dodas uz Londonu, kur pavadīs nedēļas nogali ar kādā iepazīšanās seksam portālā satiktu vīrieti no Latvijas.

Tomēr, kad sievietes ieradās Londonas Getvikas lidostā, Tadžinders Singhs un Gurdīps Singhs viņas aizveda uz Raipliju, kur viņas tika aizvestas uz kādu kebabu kafejnīcu un pēc tam uz ceļmalas viesnīcu.

Viesnīcas darbinieki informēja policiju par aizdomīgām darbībām divas dienas pēc meiteņu ierašanās.

Tiesa noskaidroja, ka vecāko sievieti seksuāli izmantoja Tadžinderam Singham un Gurdīpam Singham piederošās kebabu kafejnīcas vadītājs 44 gadus vecais Kulvinders Gills. Viņš savu vainu atzina, un viņam piesprieda vienu gadu ilgu cietumsodu. Gills un Gurdīps Singhs pēc piespriestā soda izciešanas tiks deportēti uz Indiju.

Domājams, ka jaunāko sievieti izvaroja 31 gadu vecais vīrietis no Latvijas, kam Tadžinders Singhs un Gurdīps Singhs samaksāja par sieviešu atvilināšanu uz Lielbritāniju. Viņš tiks izdots Lielbritānijai pēc tam, kad izcietīs Latvijā ar šo lietu nesaistītu sodu. Viņam Lielbritānijā izvirzītas apsūdzības par cilvēktirdzniecību un izvarošanu.

Prokurors Endrjū Pīts norādīja, ka vīrietis no Latvijas piemuļķoja sievietes par brauciena mērķi, piebilstot, ka jaunās sievietes bija ļoti pārsteigtas, kad tautietis viņas svešā valstī atstāja vienas un bezpalīdzīgas.

Sievietēm izmaksāja vīnu un vakariņas, kā arī nopirka apģērbu un pārtiku, vēsta laikraksts. Vecākā sieviete nofilmēja savā mobilajā telefonā sarunu starp apsūdzētajiem un kādu vīrieti, kurā cita starpā tiek izteikti vārdi, ka «viņš maksās. Kad viņš viņu ieraudzīs, viņš mainīs savas domas».

Nolasot spriedumu, tiesnesis Ībrahams Mūnsijs uzsvēra, ka «pat bail iedomāties, kas būtu noticis, ja viesnīcas darbinieki nebūtu tik noraizējušies, lai ziņotu policijai».

Izmeklētājs detektīvs seržants Stīvs Robertss norādīja, ka «notiesāšana nebūtu iespējama, ja upuri nebūtu tik drosmīgi un viesnīcas darbinieki nereaģētu tik ātri».

Derbišīras policija lietas izmeklēšanā sadarbojās ar Smago organizētās noziedzības noziegumu izmeklēšanas aģentūru, Lielbritānijas Cilvēktirdzniecības centru, Eiropas policijas organizāciju «Europol» un Latvijas policiju.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu