Policijas iecirknī atklāj aizdomīgus šaujamieročus (66)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Talsu policisti esot piekāvuši vairākus cilvēkus, nodarījuši miesas bojājumus un veikuši citas nelikumīgas darbības. Šādu viedokli portālam TVNET pauda kāda lasītāja. Arī Valsts policijā apstiprināja, ka veikta pārbaude Talsu policijas iecirknī. Iekšējās drošības birojam ir aizdomas par darbinieku nelikumīgām darbībām ar šaujamieročiem.

Lasītāja rakstīja: «Talsos notiek policijas patvaļa visaugstākajā mērā.

Stāsts ir par diviem kriminālplicijas darbiniekiem M. P. un R. K., kuri nemitīgi pārkāpj savas pilnvaras un izmanto dienasta stāvokli.

Ir pierādījumi. Sāksim ar to, ka šā gada 29.augustā Talsu policijas iecirkņa 311.kabinetā tika veikta kratīšana, to veica Iekšējās drošības birojs. Tika atsavinātas nelikumīgi glabātas sprāgstvielas un šaujamieroči un tika uzsākts kriminālprocess.

Tāpat pēdējā mēneša laikā ir vismaz četri iesniegumi par šo policistu pārkapumiem gan birojam, gan Ģenerālprokuratūrā.

Uzskaita iespējamos pārkāpumus

Pārkāpumi ir šādi: piekāvuši vairākas personas, nodarījuši miesas bojājumus, draudējuši, pielietojuši fizisku spēku, draudos izmantojuši šaujamieročus, lai piespiestu uzņemties vainu inkriminētajos noziedzīgajos nodarījumos, kā arī safabricējuši kriminālprocesus pret personām.

Ir vairākas personas, kas maksā viņiem par jumta pakalpojumiem. Viņi nodarbojas ar nelikumīgu cigarešu un kontrabandas tirdzniecību un kontrabandas degvielas izplatīšanu.»

Lasītāja arī norādīja, ka šie policisti turpina strādāt Talsu policijas iecirknī. Noslēgumā viņa uzdod jautājumu - vai sabiedrībai nav jāzina par šādiem negodīgajiem policistiem, kuri met ēnu uz policijas godu un cieņu?

Apstiprina pārbaudes faktu, bet nesniedz sīkāku informāciju

Valsts policijas pārstāve Lita Juberte portālam TVNET apstiprināja, ka 30.augustā policijas Iekšējās drošības biroja darbinieki veica pārbaudi Talsu policijas iecirknī.

Kādā kabinetā tika fiksēti priekšmeti, kas līdzīgi šaujamieročiem un sprāgstvielā. Tie tika atsavināti un nosūtīti ekspertīzei. Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233.panta otrās daļas. Savukārt lasītājas pārējos izteikumus policijas pārstāve nekomentēja.

Viņa arī neatklāja, uz kāda Iekšējās drošības biroja darbinieki veica pārbaudi Talsos. Tāpat arī policijas pārstāve nesniedza informāciju par konkrētiem darbiniekiem.

Draud bargs sods

Krimināllikuma 233.panta otrā daļa paredz, ka par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai ar arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu