Jaunietis par ķīlniekiem sagrābj sievieti un zīdaini (49)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspilī kāds jaunietis, piedraudot ar pistolei līdzīgu priekšmetu, par ķīlniekiem sagrābis sievieti un viņas nepilngadīgo bērnu, pavēstīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Sākts kriminālprocess

Incidents noticis piektdien automašīnā pie kādas bankas. Policijas darbinieku operatīvās rīcības dēļ jaunieti izdevies aizturēt, bet abus ķīlniekus – atbrīvot, informēja Šteinberga.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess sīkākai apstākļu noskaidrošanai. Aizturētajam svētdien piemērots apcietinājums.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins pastāstīja, ka aizturētais ir 18 gadu vecs jaunietis ventspilnieks, kurš iepriekš policijas redzeslokā nebija nonācis. Viņš internetā bija ielicis sludinājumu, ka pārdod automašīnu. Uz to atsaukušies potenciālie pircēji – kāda ģimene no Siguldas, kas ieradusies Ventspilī, lai apskatītu pārdodamo transporta līdzekli. Taču jaunietis nemaz nebija plānojis pārdot automašīnu –

viņš, piedraudot ar gāzes pistoli, saņēmis par ķīlniekiem sievieti un zīdaini, bet ģimenes galvai licis bankā izņemt naudu un atdot viņam.

Vīrietis iegājis bankā, no kurienes piezvanījis policijai un paziņojis par notikušo.

Policija sākusi kriminālprocesu par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas. Jaunietim var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz septiņpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu