Izbeidz kriminālprocesu par vēlētāju balsu pirkšanu Viļānos (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Konstatējot apstākļus, kas nepieļauj kriminālprocesu, Augstākā tiesa (AT) šodien izbeidza pirms vairākiem gadiem sākto lietu pret Viļānu novada deputātu Artūru Ornicānu (SC), kurš tika apsūdzēts par vēlētāju balsu uzpirkšanu Viļānu novada domes vēlēšanās.

Kā informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, AT Krimināllietu tiesu palāta šodien konstatēja, ka ir pārkāpta likuma norma, kas nosaka, ka kriminālprocesu par kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības un tiesības piedalīties tautas nobalsošanā var sākt tikai tad, ja ir saņemts pieteikums no personas, kurai nodarīts kaitējums. Tas paredzēts Kriminālprocesa likuma 7.panta 2.daļā.

Tomēr procesa virzītājs šajā lietā par cietušo nevienu personu nav atzinis, bet apsūdzībā norādītās personas pieteikumu par nodarīto kaitējumu nav iesniegušas. Apelācijas instances tiesa atzina, ka tas ir kriminālprocesu nepieļaujošs apstāklis, līdz ar to lieta izbeidzama.

Pilns šodien pieņemtā AT Krimināllietu tiesu palātas nolēmuma teksts par kriminālprocesa izbeigšanu būs pieejams 31.oktobrī, bet pēc tam desmit dienu laikā lietas dalībnieki to varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā AT Senātā, informēja Kataja.

Kā ziņots, Ornicāns tika apsūdzēts pēc Krimināllikuma 90.panta - par kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības Viļānu novada domes vēlēšanās 2009.gadā.

Izskatot šo lietu pirmajā instancē, Latgales apgabaltiesa 2011.gada 18.janvārī Ornicānu atzina par vainīgu un sodīja ar naudas sodu sešu minimālo mēnešalgu jeb 1200 latu apmērā, piemērojot viņam arī aizliegumu divus gadus kandidēt Eiropas Parlamenta, Saeimas un pašvaldību vēlēšanās.

Vēlāk Ornicāns Latgales apgabaltiesas spriedumu pārsūdzēja, tāpēc lieta nonāca AT Krimināllietu tiesu palātā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu