28 pārsteigumi vienas policijas nakts patruļas laikā (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

28 pārsteigumi vienas policijas nakts patruļas laikā. Policisti nakts reidos nekad nezina, kas notiks tūlīt vai brīdi vēlāk. Bet kas tad bija tie divdesmit astoņi, kuri spēja policistus pārsteigt nakts melnumā?

Naktī televīzijas reportieri devās patruļā kopā ar Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu rajona ekipāžu. Vīriem bija plānots strādāt Mangaļsalā, Vecmīlgrāvī un Vecāķos. Kad pulkstenis jau krietni pāri pusnaktij, policisti saņēma pirmo izsaukumu, kur nekavējoties aizdodas visi.

Izsaucēja minētajā adresē satikts sirms vīrs un kāds puisis, kurš mēģina kungam palīdzēt - tas neatceras kur dzīvo. Mēģināja puisim iedot kaut kādus savus dokumentus. Pie koka piesliets arī vecā vīra braucamais.

Pēc vīru lūguma notikuma vietā ierodas vēl viens policijas busiņš, taču šoreiz papildspēki vajadzīgi visnotaļ interesanta iemesla dēļ. Ar vienu policijas auto nav iespējams iecirknī nogādāt gan aizturēto, gan viņa velosipēdu, tādēļ otras automašīnas aizturēto telpā tiek ievietots sirmā kunga braucamais. Kā smejas paši policisti, otrai ekipāžai izdevies aizturēt velosipēdu.

Nakts rit pavisam mierīgi, līdz brīdim kad kādā ielā pamanīts taksometrs, kura vadītājs mirkšķina ar tālajām gaismām. Taksistam, iespējams, nepieciešama palīdzība. Viņš saka, ka tur mežacūkas, vesels bars.

Dažus desmitus metru tālāk koku un krūmu pudurī tiešām daži dzīvnieki, taču visiem atliek izbrīnā vien ieplest acis, kad cita aiz citas no meža parādās aizvien vairāk mežacūku. Par laimi, sivēni, sajūtot ko nelāgu, nolemj atgriezties mežā un metas uz otru pusi, viņiem seko arī pārējās cūkas, un policistiem atliek vien noskatīties, kā zvēri dodas atpakaļ uz meža pusi.

Lai arī likuma sargi apgalvo, ka mežacūkas aizvien biežāk parādās pilsētā un kādas privātmājas pagalmā pat redzēts iemaldījies alnis, šā cūku bara izmērs ir pārsteigums visiem. Kad mežacūkas atgriezušās mežā, arī likuma sargu maiņa tuvojas beigām un vīri dodas atpakaļ uz iecirkni – vienai naktij piedzīvojumu gana.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu