Skaistumkopšanas salonos piedāvā seksu (26)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā trešdien pašvaldības policija konstatējusi vairākus nelikumīgas seksuālo pakalpojumu sniegšanas gadījumus.

Rīgas pašvaldības policijā informēja, ka Centra rajonā, veicot prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārbaudi kādā masāžas salonā, policija konstatējusi, ka sieviete sniedz seksuālus pakalpojumus.

Policija pieņēmusi četrus paskaidrojumus, noformējusi divus apskates protokolus un sākusi lietvedību.

Savukārt šajā pašā dienā Latgales priekšpilsētas likumsargi kādā skaistumkopšanas un veselības uzlabošanas centrā konstatēja, ka 1986.gadā dzimusi sieviete piedāvā seksuālus pakalpojumus par maksu šim nolūkam neparedzētā vietā.

Policija pieņēmusi trīs paskaidrojumus, sastādījusi administratīvā pārkāpuma protokolu, kā arī apskates protokolu par autortiesību pārkāpumiem.

Prostitūcija pēc būtības ir legāla, taču tā ir ierobežota.

Pašlaik Latvijā realitātē prostitūcija pēc būtības ir legāla, taču tā ir ierobežota. Likumos pastāv speciāli noteikumi, kas nosaka kārtību, kādā ierobežojama prostitūcija.

Personai atļauts piedāvāt vai sniegt seksuālus pakalpojumus par maksu tikai dzīvojamajā telpā, kura ir tās īpašums vai kuru tā īrē.

Pie skolām un baznīcām nevar

Tāpat personai ir aizliegts piedāvāt vai sniegt seksuālos pakalpojumus par maksu, kā arī saņemt šos pakalpojumus dzīvojamajā telpā, ja tā atrodas tuvāk par 100 metriem no izglītības iestādes vai baznīcas, ja telpā ir pusaudzis un ja pret to iebilst personas, kas dzīvo attiecīgajā mājā.

Administratīvi par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpšanu fiziskās personas var sodīt no divsimt piecdesmit līdz piecsimt latiem, bet juridiskās – no piecsimt līdz tūkstoš latiem.

Ja noteikumu pārkāpšana notikusi atkārtoti gada laikā, tad jau iestājas kriminālatbildība.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu