Bukultos nokritusi lidmašīna; divi bojāgājušie

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Garkalnes novada Bukultos šopēcpusdien nokritusi amatieru lidmašīna. Divi lidaparātā esošie cilvēki gājuši bojā. Nokritušās amatieru lidmašīnas instruktors bijis Igaunijas, savukārt pilots - Latvijas pilsonis, informēja Aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja vadītājs Ivars Alfrēds Gaveika.

Papildināts viss teksts

Notiek izmeklēšana

«Bojāgājušie ir

Igaunijas pilsonis, kas lidmašīnā pildīja instruktora pienākumus, bet apmācāmais topošais pilots bija vietējais puisis.

Pagaidām nevaram nosaukt viņu uzvārdus, notiek izmeklēšana,» sacīja Gaveika.

Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs aģentūrai BNS pastāstīja, ka

traģiskais negadījums noticis eksāmena laikā, kad topošais pilots veicis otro lidojumu.

Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, eksaminators ir bijis ļoti pieredzējis pilots no Igaunijas, bet students – Krievijas pilsonis.

Foto: LETA

Nav skaidri avārijas iemesli

Gorodcovs atzina, ka pašlaik nav skaidri avārijas iemesli, jo lidaparāts ir bijis praktiski jauns un arī laikapstākļi bijuši lidojumam labvēlīgi, turklāt lidmašīna diezgan stāvā leņķī ietriekusies ar purnu zemē, nevis planējusi, kā tas būtu gadījumā, ja pārstātu strādāt dzinēji.

Pašlaik gan nav iespējams pateikt, vai lidaparāta dzinēji ir strādājuši.

Ar to pašu lidmašīnu rīta pusē eksāmenu Eiropas Savienības pilota licences saņemšanai jau veiksmīgi bija nokārtojis kāds cits students, un arī lidojumu starplaikos nekādu sūdzību par lidaparātu nav bijis.

Pēc Gorodcova rīcībā esošās informācijas, eksāmenus organizējusi pilotu skola ar bāzes vietu Spilves lidlaukā.

«Šis gadījums ir pamatīgi jāizmeklē.

Mums tā nekad nav bijis, ka negadījums notiek eksāmena laikā, kad pats students jau ir izgājis pilnu teorētisku un praktisku apmācību kursu

un lidmašīnā ir arī pieredzējis eksaminators,» sacīja Gorodcovs.

Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, abi lidmašīnā esošie cilvēki avārijā gājuši bojā. Viens no tiem bijis aptuveni 60 gadus, otrs - 40 gadus vecs.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, plkst. 15.23 glābēji saņēma kāda iedzīvotāja zvanu, ka Bukultos nokritusi neliela lidmašīna. Zvanītājs sagaidīja ugunsdzēsējus, kā arī citus operatīvos dienestus, un aizveda viņus līdz avārijas vietai.

Glābēji konstatēja, ka

lidmašīna krītot ar purngalu ietriekusies zemē purvainā apvidū.

Operatīvie dienesti patlaban strādā notikuma vietā. Lidmašīnā ir divi cilvēki bez redzamām dzīvības pazīmēm. Viņi vēl nav atbrīvoti no lidaparāta konstrukcijām.

Par notikušo paziņots arī Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojam, pastāstīja Vetere.

Civilās aviācijas aģentūrā informēja, ka,

visticamāk, abi lidmašīnā esošie ir gājuši bojā,

un skaidroja, ka patlaban laiks lidošanai esot piemērots, līdz ar to neesot saprotams, kāpēc negadījums noticis.

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojā norādīja, ka izmeklētāji devušies uz notikuma vietu un nekādu informāciju par notikušā apstākļiem nevarot sniegt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu