Kaimiņi piecus gadus «dala» visu, ko vien var sadalīt (36)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Strīds piecu gadu garumā. Iespējams, pat vēl ilgāk. Jelgavā divas ģimenes gadiem ilgi nespēj sadalīt ne tikai robežas starp īpašumiem, bet arī priekšroku uz piebraucamā ceļa un visu pārējo, ko vien kaimiņi var dalīt. Strīds pārvērties neremdināmā kaimiņu naidā.

Jau piekto gadu Jelgavā 100 metrus garajā Asnu ielā nerimst strīds starp Gotgardu un Siņajevu ģimenēm. Izrādās ka minētā ieliņa divām ģimenēm ir par mazu un noteikti par šauru, lai kaimiņi viens otru mierīgi palaistu garām un dotos savās gaitās. Strīds starp kaimiņiem sasniedzis zenītu šā gada 31. oktobrī, kad Siņajevu ģimene, kuriem pieder pēdējā māja ielas galā, ar ķerru nobloķējusi ceļu Voldemāram Gothardam ar kundzi. Viņi gribējuši ielas galā apgriezt auto, taču Siņajevi to nav ļāvuši.

Pēkšņi šaurajā celiņā iebrauc arī otra karojošā puse un pirmais, ko dara Oļegs, – izvelk fotoaparātu un sāk taisīt Degpunktā žurnālistu portfollio. Kad fotosesija aiz muguras, varam aprunāties arī par konflikta būtību.

Redzot absurdo situāciju, kas nu jau pacelta sabiedriskā līmenī, Degpunktā komandai ir tikai viens jautājums. Vai ir iespējams kaut kā salīgt mieru?

Nevienam vārdam, kas nāk no Siņajevu ģimenes, Gotharda kungs netic un oponē pie pirmās izdevības.

Pēc minūtes mūsu sapulcei pieslēdzas vēl viens kaimiņš, kurš smaržo pēc alkohola. Siņajevu ģimene vīrieti vaino ekshibicionismā. Viņš ar kailu dzimumlocekli skraidījis pa dobēm un urinējot centies aizbiedēt kurmjus.

Kad tvaiks nolaists, izskatās, ka Siņajevu ģimene ir gatava kompromisam, taču Gotharda kungs paliek pie sava un ceļa dalīšanas peripetijas paliek spēkā.

Gan valsts, gan pašvaldības policisti Asnu ielā bijuši jau neskaitāmas reizes, un likumsargiem par abām karojošajām pusēm jau savāktas sūdzību kaudzes. Vienīgais, kas atliek strīdniekiem, ir skaidroties tiesas ceļā.

Savukārt mūsu skatītājiem «Degpunktā» komanda iesaka Jelgavā Asnu ielā vai tās tuvumā īpašumus neiegādāties, ja vien jūs nevēlaties visu atlikušo mūžu pavadīt bezjēdzīgos strīdos ar kaimiņiem par to, kurš kuru uz ceļa palaidīs pa priekšu.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu