Bēgot pamet auto ar 120 000 kontrabandas cigarešu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušās nedēļas nogalē robežsargi fiksēja kādu cigarešu kontrabandas gadījumu, kad valstī nelikumīgi ievesto cigarešu kastes tika izmestas no vilciena un iekrautas automašīnā. Kad robežsargi likumpārkāpējus sāka vajāt, viņi aizbēga, atstājot automašīnu ar 120 000 kontrabandas cigarešu, dokumentiem un skaidru naudu.

Kā informēja Valsts robežsardzes (VRS) preses pārstāve Kristīne Pētersone, naktī uz piektdienu, 5.janvāri, VRS Aviācijas pārvaldes robežsargi sadarbībā ar Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa amatpersonām Krāslavas novadā novēroja kādu no Baltkrievijas iebraucošu kravas vilcienu. Robežsargi pamanīja, kā no tā apmēram pusotru kilometru aiz Krāslavas dzelzceļa stacijas tiek izmestas kārbas.

Veicot piegulošās teritorijas pārmeklēšanu, robežsargi atrada automašīnu «VW Passat», ar kuru likumpārkāpēji grasījās pārvietot no vilciena izmestās kontrabandas cigaretes. Acīmredzot pamanījuši, ka ir pieķerti, kontrabandisti atstāja auto un aizbēga no notikuma vietas. Automašīnā palika arī 12 kastes ar 120 000 cigarešu, 1135 lati skaidrā naudā, personu apliecinoši dokumenti un citas mantas.

Par spīti likumpārkāpēju bēgšanai, viņu personības jau ir noskaidrotas, savukārt transportlīdzeklis, 90 000 cigarešu «Fest» un 30 000 cigarešu «Premjer» ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī izņemtie naudas līdzekļi tālāko procesuālo darbību veikšanai nodoti Valsts policijai, pastāstīja Pētersone.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās sākts kriminālprocess.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu