Iedzīvotāji ziņo par «legālās zāles» tirgotavu (142)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Degpunktā komanda var tikai priecāties par tādiem skatītājiem kā Sandra. Viņa mums atsūtījusi interesantu informāciju par kādu jaunu bodīti Rīgā netālu no tirdzniecības centra Domina, kur it kā tirgo jau plaši pazīstamos jauniešu apreibināšanās līdzekļus. Proti - tā saukto «legālo zālīti».

Degpunktā komanda saņēmusi kādas skatītājas vēstuli ar informāciju, ka Rīgā pie tirdzniecības centra Domina vairāki jaunieši izplata reklāmas ar aicinājumu iegriezties kādā jaunā veikalā Rīgā, Ieriķu ielā 48. Šajā veikaliņā it kā tirgojot apreibinošas vielas.

Lai arī izdalītajās skrejlapās nevienā vārdā nav teikts, ko tad īsti tirgo veikals, laipnie tirdzniecības vietas popularizētāji garāmgājējiem skaidrojuši, ka šī ir jauna tā saukto legālo narkotiku bodīte, kur tirgo dažādus augu valsts maisījumus, un, tos pīpējot, jauniešiem raujot jumtu. Arī mēs dodamies uz šo jaunatvērto veikalu skaidrot, ko tad īsti te tirgo. Jau piebraucot pie namdurvīm mūs sagaida kāds vīrietis, kurš uzdodas par mājas īpašnieku. Gan mūs, gan kolēģus no raidījuma Kriminal+ mājas saimnieks cenšas aizdzīt.

Kad vīrietis patvēries savā pagrabstāva krodziņā, mēs pēc viņa ieteikuma ejam iekšā blakus veikalā. Diemžēl tā durvis pēkšņi ir slēgtas un bizness uz brīdi apturēts.

- Es negribu, lai mani pa televizoru parāda. - Bet mēs esam vienkārši klienti. - Es pa logu redzu, kādi jūs esat klienti. - Mēs esam labi cilvēki, mēs nopirksim kaut ko garšīgu. Drīkst, mēs ienāksim, te taču ir publisks veikals? - Es saku, ka ar kameru nedrīkst! - Mēs bez kameras ienāksim. - Nevajag arī bez kameras. - Labi, es vakarā atnākšu. Klau, tas ir jūsu baneris, ko jūs tur pie Dominas izplatāt? - Nezinu, laikam. Es esmu pārdevējs. - Un ko jūs pārdodat? - Ūdenspīpju tīrītājus. - Nu tad mēs ienāksim, paskatīsimies, ūdenspīpi patīrīsim. - Nē, nē, ar kamerām iekšā nelaižam

Šāda bija Degpunktā saruna ar klātesošajiem.

Taisnības labad gan jāsaka, ka pagaidām šim veikaliņam apmeklētāju nav daudz, vismaz rīta stundās, kad turp devāmies mēs. Taču, ja šajā iestādē tirgo augu valsts maisījumus, kurus pīpē jaunieši un ķer no tā indīgu kaifu, mēs ceram, ka tuvākajā laikā šo vietu apciemos likumsargi un pārbaudīs, vai tikai atkal nav pienācis laiks papildināt aizliegto apreibinošo vielu sarakstu un iedragāt kārtējās tā sauktās legālās zāles bodītes biznesu.

Komentāri (142)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu