Mazulis Rīgā bērnudārzā iekrīt 12 metrus dziļā šahtā (162)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Rīgā, Vecmīlgrāvja mikrorajonā, kāda trīs gadus veca meitenīte pastaigas laikā pa bērnudārza teritoriju iekritusi 10-12 metrus dziļā kanalizācijas šahtā. Pēc sākotnējās informācijas, akas vāks nozagts naktī, ko darbinieki no rīta nebija pamanījuši. Bērns lauzis kāju un guvis galvas traumu.

Precizēta informācija

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere, izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.11.22. Kad glābēji un mediķi ieradās bērnudārzā, meitenīti no kanalizācijas akas jau bija izcēluši tuvumā strādājošie vīrieši.

«Kanalizācijas šahta atrodas bērnudārza teritorijā, tā bija vaļā. Pēc stāstītā, bērni bija pastaigājušies pa teritoriju, un viena meitenīte piegāja tuvāk šahtai un iekrita,» teica Vetere. No kanalizācijas šahtas izvilktais bērns «bija kontaktējams, bet nesaprata, kas īsti noticis, jo, iespējams, bija šoka stāvoklī».

Mazulim jāārstējas slimnīcā

Meitenīte šobrīd atrodas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, un viņai veikta augšstilba operācija, pastāstīja slimnīcas pārstāve Ilze Reinika. Kopumā bērna stāvoklis ir vērtējams kā stabils, bet pāris dienas viņa ārstēsies slimnīcā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola sākotnēji pastāstīja, ka trīs gadus vecā meitenīte, iespējams, guvusi smadzeņu satricinājumu, mediķiem ir arī aizdomas par slēgtu augšstilba lūzumu. Bērns slimnīcā nogādāts ar politraumu.

Akas vāku nozog zagļi

Pirmsskolas izglītības iestādes «Laimiņa» vadītāja Ingrīda Krivāne ir satriekta par notikušo. Vārdos neesot izsakāms, cik ļoti pārdzīvo bērnudārza darbinieki. Krivāne patlaban gatavojot ziņojumu Rīgas domei.

«Tāda nelaime varēja notikt tikai tādēļ, ka naktī bija zādzība – nozaga kanalizācijas akas vāku, neviens no darbiniekiem nezināja, ka [šahta] ir vaļā – tā vieta atrodas pašā [teritorijas] stūrī,» sacīja Krivāne.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Vilde apstiprināja, ka pašlaik gaida situācijas aprakstu, departaments pašlaik saņēmis no bērnudārza informāciju tikai telefoniski. Vilde paskaidroja, ka pirmsskolas izglītības iestādēm izstrādāti gan vispārējie noteikumi, gan arī katrā bērnudārzā ir iekšējās kārtības noteikumi.

Vadība ziņo, ka procedūra ievērota

Rīgas vicemēra padomnieks Mareks Gailītis pastāstīja, ka pašvaldībā jau saņemts bērnudārza direktores Martas Krivānes dienesta ziņojums, kurā viņa norāda, ka bērnudārza teritorija pirms bērnu došanās pastaigā ir tikusi apsekota, taču vaļējo kanalizācijas lūku bērnudārza darbinieki nav pamanījuši. Arī no bērnudārza apsarga neesot saņemta informācija, ka bērnudārza teritorijā būtu viesojušās nepiederošas personas, kas varētu būt nozagušas šahtas vāku.

Pieprasts skaidrojums arī no atbildīgā Izglītības, kultūras un sporta departamenta, kā šāda situācija varēja izveidoties, un gadījumā, ja tiks konstatēta bērnudārza amatpersonu nolaidība, tiks izvērtēta viņu atbildība un atbilstība amatam un lemts par turpmāko rīcību.

Sākts kriminālprocess

Tikmēr, lai noskaidrotu negadījuma apstākļus, tostarp, kādēļ šahtai nebija vāka, Valsts policija Rīgas Ziemeļu rajona iecirknī sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību, pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Nelaimes gadījums noticis Rīgas pašvaldības 21.pirmsskolas izglītības iestādē «Laimiņa», Kalngales ielā 2.

Komentāri (162)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu