Sāk lietu par divu suņu sirošanu; nokostas septiņas aitas un stirna (55)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Ventspils novadā policija sākusi administratīvo lietu saistībā ar divu nepieskatītu suņu sirošanu – Tārgales pagastā suņi radījuši krietnus zaudējumus, nokoduši aplokā septiņas aitas un tur iemaldījušos stirnu; mežniecībā stāstīja, ka šie divi suņi ar vienādām kaklasiksnām apkaimē iepriekš trenkājuši meža zvērus.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes sabiedrisko attiecību pārstāve Signe Šteinberga pastāstīja, ka abi suņi ir nošauti. Ventspils novada Tārgales pagastā 1.jūnija rītā aitu aplokā pavērusies šausminoša aina – abi suņi grauzuši saplēsto dzīvnieku atliekas.

Pēc policijas pārstāves teiktā, suņus nošāvis aitu saimnieka tēvs. «Viņš ir mednieks, ar attiecīgiem dokumentiem. Viņš bija tiesīgs to darīt,» sacīja Šteinberga.

Pagaidām vēl nav ziņu, vai suņu saimnieki ir noskaidroti. Policija sākusi administratīvo lietvedību pēc Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 106.panta par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu.

Ziemeļkurzemes virsmežniecības Ventspils nodaļas vecākā mežzine Violeta Piļķe teica, ka

jau iepriekš mežniecībā bijušas ziņas par šiem abiem suņiem

– «dzeltenīgo ar melno muguru un otru ar ļekainajām ausīm». Jau iepriekš šie suņi trenkājuši meža dzīvniekus.

Ir aizdomas, ka abi pieder vienam saimniekam, jo tiem bijušas vienādas kaklasiksnas.

Mežzine arī aprakstīja abu suņu darbības stilu –

viens suns ķēris upuri aiz kājām, savukārt otrs kodis galvā un tad ķēris aiz kakla.

Viņa arī norādīja, ka suņu nepieskatīšana var radīt lielu postu gan mājdzīvniekiem, gan meža dzīvniekiem.

Par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no pieciem līdz 250 latiem, bet juridiskajām personām – no 10 līdz 500 latiem, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas, liecina LAPK.

Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas vai ja to dēļ nodarīts fizisks vai materiāls zaudējums, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 10 līdz 500 latiem, bet juridiskajām personām – no 500 līdz 1000 latiem, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu