Cietuma tvītotājs nav atrasts - vadība pagaidām bezspēcīga (57)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds Latvijas cietumnieks, esot ieslodzījumā, sociālajā tīklā atklāj noslēpumus par dzīvi aiz restēm. Viņš ar mobilā tālruņa starpniecību izveidojis Twitter kontu un jau nedēļu veido, paša vārdiem, – tiešās translācijas no ieslodzījuma vietas. Cietuma vadība pagaidām bezspēcīga viņu atrast.

Saprotot, ka vadība ir nākusi uz pēdām, tvītotājs šorīt raksta - nāksies uz brīdi pazust, līdz ar to jaunu ierakstu vairs nav, taču pats tvitera konts turpina darboties un piesaistīt arvien jaunus lasītājus.

«Cietuma dzīves» aktivitātēm ir jau trīstūkstoš sekotāju

Jau nedēļu kāds ieslodzītais šajā sociālā tīkla vietnē ziņo par aktuālāko zonā, ievietojot arī bildes. Lai sabiedrība uzzina, kā patiesi ir tāipus žoga.

Parastās vēstules cietumā cenzējot. Tāpēc viss šeit publicētais citādos apstākļos dienas gaismu nemaz neieraudzītu.

Ieslodzītais apgalvo, ka mobilais tālrunis un internets slēgta tipa cietumos teorētiski ir aizliegts, taču faktiski pieejams katrā otrajā kamerā.

Pēc desmitiem vakarā – tad tik sākas dzīve

Ar spogulīšiem caur kameras durvju caurumu tiek uzmanīts, vai nenāk dežurants, un sakari ar ārpasauli var notikt.

Cietuma vadība pagaidām bezspēcīga šo pārgalvi atrast. «Šī persona ir no Rīgas Centrālcietuma. Gan vakar, gan šodien drošības daļas darbinieki strādā, un šis personu loks ir sašaurināts līdz tādam brīdim, ka

tuvākajā laikā būs zināma persona, bet tas jau nemaina lietas būtību

– izņemsim vienu telefonu, disciplinārkārtā viņš tiks sodīts, tas nenozīmē, ka nākošā dienā neparādīsies kāds cits,» saka IeVP priekšnieka vietnieks Māris Stivrenieks.

Arī tiesībsargs Juris Jansons domā, ka šī informācijas noplūde ir nelikumīga: «Protams, tas ir likumpārkāpums un pie tik liela informācijas apjoma tas liecina, ka tas notiek nekontrolēti. Ir jautājums, cik efektīvi ir šie drošības pasākumi, ka var tik brīvi komunicēt, turklāt nebaidoties no sodiem...»

Foto: flickr.com

Pērn Latvijas cietumos tika atņemti vairāk nekā 3300 mobilie tālruņi, šogad jau teju pusotrs tūkstotis

Ieslodzījuma vietu pārvaldē nenoliedz - cīņa pret mobilo tālruņu nelegālu nokļūšanu cietumos notiek ik dienu, bet rezultāti ir atbilstoši apstākļiem.

«Runājot par Centrālcietumu, ja brīvas 80 štata vietas, komentēt grūti, piesaistīt jaunus darbiniekus ieslodzījuma vietai grūti zemā atalgojuma un prestiža dēļ šo aizliegto priekšmetu meklēšanai, atrašanai; cīņa ir kā ar vējdzirnavām,» salīdzina IeVP priekšnieka vietnieks Māris Stivrenieks.

Nekādus milzu noslēpumus - neko tādu, ko pārvalde būtu slēpusi un kas nu nācis gaismā, tvītotājs ārpasaulei neesot atklājis, norāda Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka vietnieks. Vien

atspoguļojis ikdienišķas cietuma sadzīves ainas, kas nav nekas ārkārtējs un pārsteidzošs.


Par telefona lietošanu cietumā ieslodzīto disciplināri var sodīt ar 15 diennaktīm karcerī.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu