Ugunsgrēks Stradiņa slimnīcā lokalizēts; divi cietušie; evakuēti 170 cilvēki (232)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts operatīvā medicīniskā komisija šodien sanāksmē nolēma atcelt izsludināto ārkārtas stāvokli Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā. Slimnīcas 32.korpusa pagrabā ugunsdzēsēji kopumā atrada 66 balonus, no kuriem 23 bija eksplodējuši. Negadījumā ir cietuši divi cilvēki. Evakuēti vairāk nekā 170 cilvēki. Policija sākusi kriminālprocesu.

Papildināts viss teksts


15:47 Valsts operatīvā medicīniskā komisija aicina ģimenes ārstus izvērtēt iespējas un nepieciešamības gadījumā pagarināt savu darba laiku, lai mazinātu pacientu plūsmu uz Stradiņa slimnīcu.

15:23 Ugunsgrēkā smagāk cietušā 70 gadus vecā slimnīcas darbinieka stāvoklis ir vidēji smags, taču stabils. 70 gadus vecais vīrietis guvis abu plaukstu, roku, krūškurvja un viena sāna apdegumus. Ugunsgrēkā cieta arī 47 gadus vecs vīrietis no slimnīcas personāla, taču viņš jau palaists mājās.

Aģentūras BNS rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka, iespējams, 47 gadus gadus vecais sanitārs steidzies gados vecākajam kolēģim palīgā, viņu izglābjot.

15:19 Pašlaik ir slēgta slimnīcas Uzņemšanas nodaļa, slimnīcas vadība sola līdz plkst.17 informēt, kādā veidā un apjomā šajā nodaļā darbi tiks atjaunoti.

14:46

Šodienas ugunsgrēks Stradiņa slimnīcā ir lielākā un bīstamākā uguns nelaime ārstniecības iestādēs vismaz pēdējo desmit gadu laikā

, TVNET sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas pārstāve Inga Vetere.

14:36 Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde ir sākusi kriminālprocesu saistībā ar šorīt notikušo ugunsgrēku Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 32.korpusa pagrabā. Lietā pagaidām nav neviena aizdomās turētā, taču ir noteiktas visas nepieciešamās pārbaudes, lai iespējami ātrāk noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās un skābekļa balonu eksplozijas apstākļus.


14:28 Pēdējā ugunsdrošības pārbaude visos Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas korpusos veikta šā gada februārī, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere.

14:19 Daļa pacientu, kuri ārstējās 32.korpusā, jau tiek vesti atpakaļ uz nodaļu.

14:13 Valsts operatīvā medicīniskā komisija šodien sanāksmē nolēma atcelt izsludināto ārkārtas stāvokli Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā.

14:10 Piektdienas laikā tiks izvērtēta situācija un pieņemts lēmums par pacientu uzņemšanu Stradiņa slimnīcā pēc tur rīta pusē notikušā ugunsgrēka


13:50 Šorīt degušajā Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 32.korpusa pagrabā ugunsdzēsēji kopumā atrada 66 balonus, no kuriem 23 bija eksplodējuši.

13:42 Negadījumā cietušie ir divi tehniskie darbinieki, 47 un 70 gadus veci vīrieši. 47 gadus vecais vīrietis ir guvis abu plaukstu termiskos apdegumus, bet 70 gadus vecais vīrietis guvis abu plaukstu, abu roku un krūškurvja apdegumus.


13:31 Kā intervijā LTV atzina viens no ugunsdzēsējiem Andrejs Kučins, situācija bijusi bīstama, jo sprāga vairāki baloni.«Ļoti bīstama situācija - deformēts pirmais stāvs, izsisti logi. Es ļoti, ļoti uztraucos, ka būs vairāk cietušo,» atzīmēja ugunsdzēsējs.

13:23

Informāciju par to, kur nogādāti no Stradiņa slimnīcas evakuētie pacienti, var uzzināt pa tālruni 67069601.

13:00 Kā TVNET informēja VUGD, par ugunsgrēka iemesliem pagaidām vēl pāragri runāt. To noskaidros Valsts policija. Ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā gandrīz ir beiguši.

12:43 Slimnīcas vadība atzīst, ka slimnīcas katastrofas plāns ir nostrādājis veiksmīgi un pacienti no slimnīcas evakuēti nepilnas stundas laikā.

12:41 AS «Sadales tīkls» pēc informācijas saņemšanas par ugunsgrēku Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, nekavējoties veikusi slimnīcas teritorijā esošo transformatoru punktu pārbaudi. Kā informēja uzņēmuma preses sekretāre Ilze Rubene, speciālisti konstatējuši, ka ugunsgrēks nav saistīts ar elektroenerģijas piegādi. Elektroenerģijas piegāde slimnīcai nav traucēta.

AS «Sadales tīkls» elektroiekārtās defekti nav konstatēti, un tās ir drošas ekspluatācijai. Bojājumi elektroiekārtās, kas nodrošina elektroenerģijas piegādi slimnīcai, nav reģistrēti.


12:34 Šorīt degušajā Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 32.korpusa pagrabā ugunsdzēsēji kopumā atrada 66 balonus, no kuriem 23 bija eksplodējuši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Pagrabā glabājās baloni ar skābekli.

Patlaban nekādi draudi vairs nepastāv un slimnīcas personāls atgriežas savās darbavietās, piebilda Vetere.

12:26 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskars Āboliņš žurnālistus informēja, par ugunsgrēka iemesliem esot pāragri spriest, tos izmeklēs policija. Kopumā notikuma vietā strādāja 65 ugunsdzēsēji - glābēji.

12:22 Lielākā daļa slimnieku, kas šodien pēc ugunsgrēka Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā evakuēti no 32.korpusa, izvietoti citos slimnīcas korpusos, taču pacienti, kam nepieciešama intensīva terapija, tiek pārvesti uz citām slimnīcām.


12:21 Portāla TVNET satiktā aculieciniece, kas vēlējusies slimnīcā apciemot tuvinieku, atzina, ka sākotnēji viss neesot ritējis raiti - cilvēkiem neesot bijusi informācija kā rīkoties šādā situācijā un uz brīdi izcēlusies panika. Viņa arī pastāstīja, ka slimnīcas lifti bijuši pārpildīti un grūti bijis evakuēt guļošos pacientus.

Ugunsdzēsēji pie slimnīcas ēkas ar ūdeni dzesē no pagraba iznestos balonus.
Ugunsdzēsēji pie slimnīcas ēkas ar ūdeni dzesē no pagraba iznestos balonus. Foto: twitter.com/janiszvers


12:13 Kā TVNET pastāstīja Stradiņu slimnīcas valdes loceklis Guntis Bahs, sprādziens noticis skābekļa kolektora telpā, tā padeves brīdī. Procesu uzraudzījis viens cilvēks, kas nekavējoties par negadījumi informējis slimnīcas vadību un operatīvos dienestus. Viņš atzina, ka tiks izvērtēts, vai sprādziens noticis personāla nolaidības dēļ vai bijis nelaimes gadījums. Bahs arī atzina, ka mediķi saņemot informāciju par negadījumu, reaģējuši operatīvi, evakuējot un informējot pacientus par notikušo.

12.10 Izskan prognozes, ka ugunsgrēka dēļ citās Rīgas slimnīcās gaidāms lielāks pacientu pieplūdums.

12:07 Šodien, plkst. 13:00 Veselības ministrijā tiek sasaukta Valsts operatīvā medicīniskā komisija (VOMK), kuras ietvaros visi operatīvie dienesti lems par tālākiem soļiem, lai nodrošinātu ārstēšanas nepārtrauktību visiem pacientiem Stradiņa slimnīcā un ugunsgrēka seku pēc iespējas ātrāku likvidēšanu., TVNET informēja ministrijā.

11:57 Šobrīd draudi personālam un pacientiem vairs nepastāv, slimnīcas personāls atgriežas darbavietās, vēsta VUGD.

11: 53 Rīgā mobilizētas visas slimnīcas, lai nodrošinātu nepārtrauktu neatliekamo uzņemšanu, savukārt Stradiņa slimnīcā pacienti no negadījumā bojātās vietas pārvietoti uz drošākām nodaļām. Uz Stradiņa slimnīcu devies Veselības aprūpes departamenta direktors Ēriks Miķītis, ministrijas vadība nepārtraukti kontaktējas ar slimnīcas valdi.

11:50 Slimnīcas Attīstības biroja vadītājs Aldis Rozenbergs un Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs Andrejs Ērglis, kuru aģentūra LETA satika pie notikuma vietas, apliecināja, ka par pacientiem, kuriem visvairāk bija nepieciešama palīdzība, mediķi ir parūpējušies un turpina rūpēties, lai arī pārējie pacienti justos labi.

Ugunsgrēks esot izplatījies ļoti ātri. Sestajā stāvā dežūrējošais personāls dzirdējis vienu sprādzienu pēc otra, paspējuši aiztaisīt logus, parūpēties par pacientiem un skrējuši lejā.

Kāds 32.korpusa pacients, kurš ārstējās korpusa 2.stāvā, pastāstīja, ka dzirdējis sešus sprādzienus, kas skanējuši «kā pērkons». Dūmus un liesmas viņš gan nav redzējis. Viņš atzina, ka personāls rīkojies operatīvi. Vēl kāds pacients teica, ka dosies mājās, jo jūtas labi.

Ugunsdzēsēju brigādes patlaban atrodas aiz slimnīcas korpusa, kura labā puse norobežota ar lentēm.

11.45 Bērnu slimnīca paziņo, ka pie viņiem pārved gan 8 pieaugušos, gan 4 jaundzimušos. «Prieks, ka ugunsgrēks P.Stradiņa slimnīcā likvidēts!» kolēģi raksta Twitterī.

11:40 Portāls TVNET novēroja, ka situācija Stradiņu slimnīcas teritorijā ir mierīga. Nepastāvot arī radiācijas draudi. Mediķi un pacienti pulcējušies pie slimnīcas. Dežūrē ātrās palīdzības mašīnas, kas nepieciešamības gadījumā gatavas sniegt palīdzību pacientiem. Nav traucēta arī satiksme.

11:38

Negadījumā ir divi cietušie- slimnīcas tehniskie darbinieki, kas nodoti mediķiem, septiņi izglābti un evakuēti vairāk kā 170 cilvēki.

11:26 Stradiņa slimnīcā pēc ugunsgrēka, kas izcēlās piektdienas rītā pagrabstāvā, kur glabājās skābekļa baloni, turpina strādāt ārkārtas režīmā; operācijas un konsultācijas slimnīcā piektdien nenotiks, pārtraukta arī jauna pacientu uzņemšana.


11: 23 Saistībā ar Stradiņa slimnīcā notikušajā ugunsgrēkā apdegumus guvušo darbinieku būs jārīko izmeklēšana par darba drošības principu ievērošanu, aģentūrai LETA sacīja Valsts darba inspekcijas (VDI) eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs. Viņš skaidroja - ja cietušajam tiks konstatēti smagi veselības traucējumi, VDI kopā ar darba devēju veiks negadījuma izmeklēšanu. Saskaņā ar neoficiālo informāciju cietušais ir balonu noliktavas sargs.

Ugunsdzēsēji no pagraba met ārā sadegušos balonus
Ugunsdzēsēji no pagraba met ārā sadegušos balonus Foto: twitter.com/janiszvers

Viņš norādīja, ka ugunsgrēku izraisījis skābekļa balonu sprādziens zem slimnīcas Uzņemšanas nodaļas.

11: 15 Plkst. 13:05 Latvijas Televīzija demonstrēs ziņu speciālizlaidumu par situāciju Stradiņu slimnīcā.

Ugunsdzēsēji strādā notikuma vietā. Foto redzams pagrabs, kurā notika sprādziens
Ugunsdzēsēji strādā notikuma vietā. Foto redzams pagrabs, kurā notika sprādziens Foto: twitter.com/janiszvers

11:13 Kā portālu TVNET informēja VUGD preses nodaļā, informāciju par ugunsgrēku Stradiņa slimnīcā VUGD saņēma plkst. 09:31. Slimnīcas piecstāvu ēkas pagrabā notika eksplozija, ka rezultātā notika aizdegšanās. Ugunsgrēks izplatījās 50 m2 platībā. To izdevās lokalizēt plkst. 10.38. Negadījumā ir viens cietušais, kas nodots mediķiem, septiņi izglābti un evakuēts 41 cilvēks. Uz vietas atrodas 13 autocisternas, autopacēlājs un autokāpnes. Likvidēšanas darbi vēl turpinās.

Uz vietas atrodas Valsts policija, kas skaidros notikušā apstākļus.

11:09 «Tie sprādzieni bija biedējoši,» tā par piektdienas rītā notikušo ugunsgrēku Stradiņa slimnīcas 32.korpusā aģentūrai BNS teica aculieciniece

11:06 Negadījumā viens cietušais, septiņi izglābti, bet 25 cilvēki evakuēti. Informācija vēl tiks precizēta. Uz vietas strādā daudz VUGD darbinieku, ir 13 autocisternas, autokāpnes un autopacēlājs. Par kaut kādiem iemesliem spriest vēl ir pāragri,» telefonsarunā Latvijas radio pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.


10:57 Pēc eksplozijas pagrabstāvā Stradiņa slimnīcā piektdienas rītā izcēlās ugunsgrēks, kas pašlaik ir lokalizēts, pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere (VUGD).

Eksplozija notika pagrabstāvā, kur glabājās skābekļa baloni. Kopumā liesmas izplatījā 50 kvadrātmetru platībā. Degšanas laikā nogranda aptuveni 10 sprādzieni.

Vetere sacīja, ka ugunsgrēks lokalizēts pulksten 10.03, bet speciālisti joprojām paliks notikuma vietā.

10.52 Arī pacienti un darbinieki bažījas.

10:48 Cilvēki satraucas par situāciju Stradiņos. Salīdzina ar neseno Rīgas pils ugunsgrēku.

10:48 Ugunsgrēks izcēlies skābekļa stacijā slimnīcas 32. korpusa pagrabstāvā. Tam sekojis skābekļa balonu sprādziens, ar kura vilni vairākiem logiem pirmajā un otrajā stāvā izsisti stikli. Liesmas jau apdzēstas, ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā.

Cilvēki no 32.korpusa, kurā atrodas Kardioloģijas nodaļa, un 22.nodaļas, kas atrodas 15.korpusā, evakuēti.

Saskaņā ar kāda pacienta teikto, tos pacientus, kuri ir smagākā stāvoklī, veda ārā iestādes personāls, bet tie, kuriem nav būtisku veselības problēmu, tika aicināti doties mājās, lai atgrieztos pirmdien.

10.44 Bērnu klīniskās universitātes slimnīca paziņojusi, ka palīdzēs. Viņi raksta Twitterī: «Stradiņiem vedam skābekļa balonus! Esam gatavi uzņemt lielos pacientus, ja radīsies nepieciešamība!»

Foto: twitter.com

10: 30 Latvijas Radio, atsaucoties uz neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, ziņo, ka negadījumā cietis viens cilvēks - kāds slimnīcas darbinieks.

10:20 Līdzās esošo māju iedzīvotāji norāda, ka dzirdējuši trīs skaļus un vairākus desmitus klusākus blīkšķus. Slimnīcas darbinieki apstiprina šo informāciju, stāstot, ka

vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ eksplodējuši slimnīcas teritorijā esošie skābekļa baloni,

ziņo Latvijas Radio 4.

Šobrīd slimnīcas teritorijā strādā vairākas ugunsdzēsības komandas, notiek arī pacientu evakuācija.

Sīle sacīja, ka šobrīd notiek operatīva darbība ugunsgrēka likvidēšanai. Neko vairāk par nelaimi speciāliste šobrīd pastāstīt nevarēja.

10: 07 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ziņo, ka

ugunsgrēks ir ļoti nopietns. Uz notikuma vietu nosūtītas 14 ugunsdzēsēju mašīnas.

Ugunsgrēks ir vienā no lielākajiem slimnīcas korpusiem - 32.korpusā.

Sīle pastāstīja, ka slimnīcā ir izsludināts ārkārtas stāvoklis un

no slimnīcas ēkām tiek evakuēti cilvēki - gan no poliklīnikas, gan citām nodaļām.

Sīkāku informāciju par to, vai kāds ir cietis un cik daudz evakuēti, Sīle pagaidām nesniedza. Evakuācijā iesaistīti visi atbildīgie dienesti.

Aculiecinieks pastāstīja, ka

deg slimnīcas reanimācijas nodaļa, ik pa laikam sprāgstot skābekļa baloni.
Komentāri (232)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu