Par ugunsgrēku Stradiņa slimnīcā policija sākusi kriminālprocesu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde ir sākusi kriminālprocesu saistībā ar šorīt notikušo ugunsgrēku Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 32.korpusa pagrabā.

Kā informēja VP preses pārstāvis Dairis Anučins, kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma XVIII nodaļas «Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu».

Lietā pagaidām nav neviena aizdomās turētā, taču ir noteiktas visas nepieciešamās pārbaudes, lai iespējami ātrāk noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās un skābekļa balonu eksplozijas apstākļus.

Kā ziņots, pēdējā ugunsdrošības pārbaude visos Stradiņa slimnīcas korpusos veikta šā gada februārī, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere.

Viņa gan nezināja teikt, vai un kādi pārkāpumi šajā pārbaudē tika konstatēti, jo attiecīgie dokumenti patlaban esot pie ugunsdrošības uzraudzības inspektora, kurš notikuma vietā veic slimnīcas apsekošanu pēc ugunsgrēka.

Vetere vien apstiprināja, ka skābekļa balonu uzglabāšanai ir jāievēro īpaši drošības noteikumi, taču, vai Stradiņa slimnīcas 32.korpusa pagrabā tie tika ievēroti, pagaidām tiek skaidrots.

Kā ziņots, šorīt Rīgā, Pilsoņu ielā, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Stradiņa slimnīcas 32.korpusa pagrabā, kur uzsprāga 23 skābekļa baloni. Ugunsgrēkā apdegumus guva divi slimnīcas darbinieki, septiņi cilvēki tika izglābti, bet vēl vairāk nekā 170 - evakuēti.

Ugunsgrēka dēļ slimnīcā uz laiku tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, bet pacientus no intensīvās terapijas palātām nācās pārvest uz citām slimnīcām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu