Par Jezdakovu radusies interese pēc kāda grupējuma aizturēšanas (158)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šonedēļ aizturētā bijusī Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja Nellija Jezdakova zem tiesībsargu lupas nokļuvusi pēc kāda organizēta grupējuma aizturēšanas, liecina Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma «Panorāma» rīcībā esošā informācija. Jezdakova aizturēta 13.augustā, un tajā pašā dienā viņas dzīvesvietā veikta kratīšana.

PVN izkrāpšana un fiktīvi darījumi

Jezdakova zem tiesībsargu lupas nokļuvusi pēc kāda organizēta grupējuma aizturēšanas, kurš, no valsts prasot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) atmaksu par fiktīviem darījumiem, ilgākā laika periodā apguvis pusmiljonu latu.

Grupējums darbojies Kurzemes pusē, un tā nodarbošanās bijusi pārtikas, apģērba un sadzīves tehnikas tirdzniecība.

Grupējumu aizturējusi VID paspārnē esošā Finanšu policija. Vēlāk atklājies, ka nelegālas darbības, iespējams, tikušas veiktas ar Jezdakovas ziņu, kura VID kolēģiem radījusi viedokli, ka uzņēmums nenodarbojas ar krāpniecību. Jezdakovas paraksta gan nav uz dokumentiem par firmai labvēlīgu lēmumu pieņemšanu.

LTV avots ziņo, ka, veicot tālāku izmeklēšanu,

varot tikt izvērtēta arī citu VID darbinieku atbildība.

Tiek pieļauts, ka VID darbinieki, sagatavojot dokumentus par PVN nodokļu pārmaksas atmaksu, neapzinājās, ka iesaistīti noziedzīgā nodarījumā.

Jezdakova VID ģenerāldirektores amatu ieņēma no 2010.gada marta, taču citos amatos viņa strādājusi VID jau kopš 1993.gada, kad Ieņēmumu dienests tika dibināts. Šogad jūnija beigās Jezdakova iesniedza lūgumu atbrīvot viņu no VID ģenerāldirektores amata pēc pašas vēlēšanās.

Savukārt no 11.jūlija Jezdakova pieņemta darbā par VID ģenerāldirektora ārštata padomnieci. Viņas galvenie darba pienākumi ir saskaņā ar VID ģenerāldirektora uzdevumu līdzdarboties attīstības plānošanas dokumentu, informatīvo ziņojumu un normatīvo aktu projektu izstrādē, sniegt atzinumus par tiem un priekšlikumus to pilnveidošanai, kā arī sniegt priekšlikumus VID ģenerāldirektoram VID struktūras optimizācijai un pilnveidošanai.

Jezdakovas pienākumu vidū ir arī pārstāvēt VID Saeimas komisiju, Ministru kabineta, ministriju, starpinstitūciju un starptautisko komiteju un darba grupu darbā, sanāksmēs, sēdēs, apspriedēs un komisijās saskaņā ar VID ģenerāldirektora uzdevumu vai pilnvarojumu, kā arī piedalīties VID apspriedēs, komisijās, darba grupu darbā u.c.

Komentāri (158)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu