Aizturēts bēguļojošais smagos noziegumos apsūdzētais Tokaho (140)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Policijai beidzot izdevies aizturēt vairāk nekā pusotru nedēļu bēguļojošo, aizdomās par smagu noziegumu izdarīšanu turēto Ralfu Tokaho.

Papildināts viss teksts

Aizturēšanas nianses neatklāj

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne apstiprināja faktu, ka operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā ap pusnakti Tokaho aizturēts Rēzeknes apkārtnē kādā neapdzīvotā vasarnīcas mājā.

Aizturēšanas brīdī pie viņa atrasts šaujamierocim līdzīgs priekšmets.

Aģentūras rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Tokaho bijis ievainots plecā. Laizāne nenoliedz, ka

Tokaho ir ievainots un viņš nodots mediķu aprūpē palīdzības sniegšanai.

Rēzeknes tiesa piemērojusi viņam drošības līdzekli apcietinājumu.

Gatavo operācijai

Tokaho patlaban ir ievietots Rēzeknes slimnīcā un tiek gatavots operācijai. Slimnīcā gan neatklāja, kāda rakstura ievainojums ir aizturētajam.

Slimnīcā Tokaho tiek apsargāts.

Plašākus komentārus policija pagaidām nesniedz.

Jau ziņots, ka 23.augustā Rēzeknes pusē aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanu tika sākta 1965.gadā dzimušā Tokaho meklēšana. Viņš šajā dienā ap plkst.17 bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē un, piedraudot ar apgrieztai medību bisei līdzīgu priekšmetu, sasējis servisa darbinieku, bet pēc tam nolaupījis automašīnu «Audi Q7».

Brīdi vēlāk pilsētā šo automašīnu, kad tā ievērojami pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, sāka bēgt un avarēja.

Piedraud policistiem

Pēc avārijas laupītājs ceļu policistiem piedraudēja ar ierocim līdzīgo priekšmetu un atņēma viņiem trafarēto dienesta automašīnu. No iegūtajām liecībām izriet, ka pēc tam noziedznieks, visticamāk, atbrīvojās no ieroča un, iespējams, devās Krievijas robežas virzienā.

Policija norāda, ka Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcietis 6,5 gadu sodu ieslodzījumā.

Bēguļojošais noziedznieks bija izsludināts arī starptautiskajā meklēšanā.

Komentāri (140)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu