Aļona nebūtu mirusi, ja alkoholu pārdotu pēc plkst.22.00 (480)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Droši vien viņi naktī gāja pirkt. Es domāju, no sākuma dzēra labu. Ja desmitos būtu vaļā legālais veikals, kurš tad ietu pēc tās krutkas. Neviens neietu pirkt,» intervijā LTV raidījumam «Aizliegtais paņēmiens» norādījusi Jelgavas spirta drāmā mirušās 24 gadus vecās meitenes Aļonas mamma Olga. Šīs meitenes nāve lielā mērā lauž sabiedrības priekšstatu, ka točkās pārdotais alkohols nonāk tikai pie bezpajumtniekiem.

Aļonai bija piecgadīgs dēls, kurš tagad paliks pie tēva. Liktenīgajā, 11.oktobra vakarā meitene ciemojās pie draudzenes Marinas (34), atzīmējot, ka viņa iegādājusies jaunu dzīvokli. Mirusi arī Marina, kurai bija trīs bērni. Savukārt Marinas vīrs, kurš tieši devās iegādāties nelegālo alkoholu, izdzīvoja.

Jau ziņots, ka oktobra vidū Jelgavā gāja bojā astoņi cilvēki pēc nelegālā alkohola lietošanas. Kā vēlāk atklāja policija, tas bijis metilspirts. Cilvēki, kas to tirgoja un izplatīja, ir noskaidroti un aizturēti.

Kā raidījumam stāsta Aļonas mamma, meitai pirmdien bija paredzēta pirmā darba diena kādā ražotnē Ozolniekos, kurā viņa nesen bija iekārtojusies. Līdz tam viņa bija strādājusi veikalā, taču ne pārāk ilgu laiku, jo netikusi pie pašvaldības bērnudārza, mājās audzināja dēlu. Pirms liktenīgajiem notikumiem «dārziņš» beidzot bija dabūts.

Aļonas dzīvesstāsts viņas 24 gados bija jau gana raibs un skaudrs. Bērnību un skolas gadus viņa pavadīja Ozolnieku novada Garozā, kur mācījās, bet slimības dēļ pamatskolu nepabeidza. Tad pieteicās bērniņš un ar bērnu tēvu viņa pārvācās uz Jelgavu, kur mācības turpināja vakarskolā. Vēlāk ar bērnu tēvu viņa izšķīrās, nodibinot jaunas attiecības.

Pēdējo reizi mamma Aļonu dzirdējusi sestdien pa telefonu: «Saka, mammu, man ir tik slikti. Vakar vakarā pasēdējām kompānijā. Man ir tik nelabi! Vaicāju, tu atbrauksi? Jā, es atbraukšu vakarā. Man paliks labāk un es atbraukšu.»

Aļona neatbrauca. Divas dienas pavadot komā, viņa nomira pirmdiena vakarā.

Piecgadīgais dēls pēc mammas nāves paliks pie sava tēva, ar kuru Aļonai bija saglabājušās labas attiecības. Mazais puika par mātes nāvi zina. «Jā, jau saprot. Aizbraucām, fotogrāfiju skatījās, prasa – kur mamma? Skaidrojām – mamma ir debesīs. Bet, kā viņa tur nokļuva? Puisēns skatās fotogrāfiju, asaras birst. Ierauga, ka es redzu, slauka, negrib rādīt, ka raud,» atstāsta Aļonas vecmammas.

Uz Aļonas bērēm Līvbērzes kapos bija ieradušies vairāk nekā simt cilvēku. Radinieki, bijušie skolas biedri, skolotāji. Viņa bija ļoti sabiedriska meitene, draudzīga un, kā mamma nosaka, - varbūt mazliet par daudz tā kā «pa gaisu».

«Man pat grūti saprast, ka viņa ir mirusi. Šķiet, tāpat tur Jelgavā dzīvo, piezvanīs man. Es nesaprotu, kāpēc tā ar viņu notika. Tā varēja būt jebkura kompānija. (..) Visi mēs esam bijuši jauni, mums patika vakarā pasēdēt, parunāt,» nosaka mamma.

Komentāri (480)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu