VDI saskata iespējamos darba aizsardzības pārkāpumus «Maxima» (71)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts Darba inspekcija (VDI), kas uzsākusi divas administratīvās lietvedības pēc «Maxima» veikala sabrukšanas Zolitūdē ceturtdien, jau tagad saskata iespējamos darba aizsardzības pārkāpumus lielveikalā, aģentūrai BNS pastāstīja inspekcijas preses sekretārs Aivis Vincevs.

«Kā esam saņēmuši liecībās, iespējams, darbinieki nav zinājuši, kur atrodas evakuācijas izejas, ko mums pārbaudes laikā vajadzēs noskaidrot. Šobrīd varam pateikt, ka esam jau saskatījuši iespējamos darba aizsardzības pārkāpumus un tos arī izmeklēsim,» sacīja Vincevs.

Pērn «Maxima» sodīta ar tūkstoš latu lielu naudas sodu par to, ka darbinieki nav bijuši apmācīti darba aizsardzības jautājumos. Instruktāžas bijušas formālas, saka Vincevs.

«No mūsu puses, tas var būt tikai administratīvais sods, bet, izmeklējot šo nelaimes gadījumu, kurā bojāgājuši uzņēmuma darbinieki un vairāki ir guvuši smagas traumas, pēc tam atzinumu nosūtām Valsts policijai, kas tiesīga lemt par kriminālatbildības iestāšanos,» norāda Vincevs.

VDI uzsākusi administratīvo pārkāpuma lietvedību par iespējamiem darba aizsardzības pārkāpumiem, bet, saņemot informāciju par cietušajiem un bojāgājušajiem «Maxima» darbiniekiem, uzsākta arī nelaimes gadījumu darbā izmeklēšana.

Termiņus, kādos noslēgsies izmeklēšana, Vincevs neprognozēja.

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu