Pagaidām nav oficiālu aizdomās turamo Zolitūdes traģēdijas lietā (44)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija turpina vispusīgu Zolitūdes traģēdijas apstākļu noskaidrošanu un lietas izmeklēšanu. Pagaidām gan nav neviena oficiāli aizdomās turētā.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam TVNET sacīja, ka pagaidām šajā lietā nevienai personai nav piemērots aizdomās turamā statuss.

Tiklīdz tas notiks, policija ziņos sabiedrībai.

Bez sasteigšanas

Viņš uzsvēra, ka šā gadījuma izmeklēšanā neko nedrīkst sasteigt un tāpēc policija nevar atļauties uzreiz vairākus cilvēkus pasludināt par aizdomās turamajiem un piemērot viņiem drošības līdzekļus.

Turklāt vispirms jāsagaida ekspertīžu rezultāti. Pagaidām nav skaidri precīzi notikušā cēloņi. «Vispirms jārunā par nelaimes cēloņiem, bet pēc tam par aizdomās turamajiem.»

Izmeklēšana turpinās

Policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvji šodien izplatīja preses relīzi, kurā norādīja, ka policija turpina vispusīgu traģēdijas apstākļu noskaidrošanu un lietas izmeklēšanu. Uz izmeklētāju vakar izveidoto īpašo e-pastu iedzīvotājiem, lai sūtītu informāciju, kas varētu palīdzēt izmeklēšanā, dažu stundu laikā jau saņemti 16 iesniegumi. Ierosinātā kriminālprocesa ietvaros izmeklēšanas grupas vadītāja pakļautībā darbojas 46 izmeklētāji.

Turpinās darbs ar cietušo personu un liecinieku apzināšanu un nopratināšanu, ienākošās informācijas analīzi, kā arī lietisko pierādījumu izņemšanu un pārbaudi. Darbs ir sadalīts vairākos virzienos, lai noskaidrotu visus būtiskos apstākļus, kas var palīdzēt lietas efektīvai izmeklēšanai. Valsts policija atgādina, ka iedzīvotāji var sūtīt visu sev zināmo informāciju, kas varētu palīdzēt izmeklētājiem, uz e-pastu izmekletajiem@vp.gov.lv.

Joprojām turpinās notikuma vietas apskates, fiksējot lietiskos pierādījumus un nodrošinot to drošu transportēšanu ekspertīzes veikšanai. Tāpat ir sākts darbs pie jau izņemto ekspertīžu paraugu analīzes sadarbībā ar būvniecības nozares ekspertiem no Rīgas Tehniskās universitātes.

Nopratina un apzina zaudējumus

Izmeklētāji turpina darbu ar traģiskajā notikumā cietušajām personām un lieciniekiem, veicot nopratināšanas un kriminālprocesa ietvaros piešķirot cietušās personas statusu. Notiek gan cietušo fizisko, gan juridisko personu zaudējumu apzināšana.

Lai noskaidrotu nozīmīgus lietas apstākļus, izmeklētāji ir analizējuši un turpinās analizēt lielu informācijas apjomu, gan pieprasot dokumentāciju no lietā iesaistītajām pusēm, gan pētot iedzīvotāju iesniegumus un citu ienākošo informāciju.

Joprojām trīs versijas

Pēc notikušās traģēdijas policija ierosinājusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 239. panta 2. daļas – par būvniecības noteikumu pārkāpšanu, ja tā rezultātā iestājušās smagas sekas. Izmeklēšanas gaitā iespējama kriminālprocesa pārkvalificēšana.

Patlaban izmeklētāji joprojām uztur trīs versijas par traģiskā negadījuma cēloņiem. Pirmā – kļūdas pieļautas būvprojektēšanas un būvuzraudzības laikā. Otrā – pārkāpumi pieļauti veikala ēkas celtniecības pirmajā kārtā. Trešā – notikuši pārkāpumi otrās kārtas būvdarbos uz ēkas jumta. Izmeklētāji turpina darbu, rūpīgi pārbaudot visas trīs izvirzītās versijas.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu