KNAB sācis kriminālprocesu un veicis kratīšanu Stradiņa slimnīcā (83)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki vakar veikuši kratīšanu Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, valdes priekšsēdētājas Rūtas Valteres kabinetā, apstiprināja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle. Viņa plašāk nekomentēja, kādu informāciju likumsargi slimnīcā meklējuši. Neviens no ārstniecības iestādes vadības neesot aizturēts - visi turpinot pildīt savus pienākumus.

Tomēr Sīle atzina, ka pret vienu no slimnīcas vadībā esošajām amatpersonām veiktas procesuālās darbības.

Aizdomu ēna krīt uz Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāju Rūtu Valteri

Neoficiālo informāciju, ka būtu aizturēta slimnīcas valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere, slimnīcas preses sekretāre Lāsma Sīle ne apstiprināja, ne noliedza, apgalvojot, ka slimnīcas vadība šodien ieradusies darbā, ziņo Latvijas radio.

Veselības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Egita Pole informēja, ka

jau jūlija vidū ministrija saņēma iesniegumu par iespējamiem amatpersonas pārkāpumiem un koruptīvām darbībām.

Ministrija izveidoja izmeklēšanas grupu, kā arī informēja par to KNAB. Vakar slimnīcā ir notikušas arī nopratināšanas, taču visa slimnīcas valde turpina darbu.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha sacīja, ka decembra sākumā birojā sākts kriminālprocess par kādas valsts ārstniecības iestādes amatpersonas iespējamu ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Šajā kriminālprocesā vakar veiktas atsevišķas procesuālās darbības, tomēr izmeklēšanas interesēs KNAB plašāku informāciju nesniedz.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas pārstāvis Jānis Jaksons teica, ka šobrīd KNAB nav pieteicis tiesai sankciju par kādas personas apcietināšanu, taču pagājušajā nedēļā birojs bija iesniedzis četrus pieteikumus par izmeklēšanas darbību apstiprināšanu. Kādā lietā tās bija nepieciešamas, Jaksons nevarot atklāt.

Par KNAB darbībām ir informēta arī Veselības ministrija, kas ir kapitāldaļu turētāja šajā slimnīcā.

Veselības ministrijai nav ziņu par to, vai kāds ir aizturēts.

Ministrija cenšas sazināties ar slimnīcas vadītāju Rūtu Valteri.

Kā ziņots, Stradiņa slimnīcu vada Rūta Valtere, kura slimnīcas valdes priekšsēdētājas amatā tika apstiprināta pagājušā gada 28.aprīlī. Kopš pērnā aprīļa beigām slimnīcas valdē darbojas arī reanimatoloģe Eva Strīķe un Rīgas Stradiņa universitātes prodekāns, Austrumu slimnīcas Iekšķīgo slimību klīnikas vadītājs Guntis Bahs.

Komentāri (83)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu