Rīgā konstatēta pirmā viltotā Latvijas eiro monēta (65)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā konstatēta pirmā viltotā eiro monēta, ceturtdienas vakarā vēstīja TV3 ziņas.

Viltotā monēta saņemta kādā veikalā. Tās saņēmējs policiju par šo gadījumu nav informējis un monētu vēlas paturēt kā suvenīru.

Pēc raidījuma rīcībā esošās informācijas divu eiro monēta izgatavota no nekvalitatīva metāla.

Uz monētas atveidotie elementi ir visai neskaidri, un, pavelkot monētas malu pret papīra lapu, paliek netīras, pelēcīgas švīkas. Monēta esot izgatavota no nekvalitatīva metāla sakausējuma un, visticamāk, mājas apstākļos.

Monētas īpašnieks TV3 ziņām atklāja, ka

aizdomīgā naudas vienība viņam izdota vienā no Āgenskalna lielveikaliem kā atlikums par pirkumu.

Vīrietis monētu nevēlas atdod policijai, jo grib to saglabāt par piemiņu. Tomēr viņš nolēmis parādīt monētu publiski, lai citi cilvēki «neuzķertos».

Policijas pārstāvis Raitis Kalnačs, aplūkojot monētas attēlu, TV3 ziņām atzina, ka tas izskatās pēc viltojuma. To, ka nauda saņemta no kasiera rokas, Kalnačs vērtēja kā nepatīkamu faktu, jo

šādu viltojumu kasierim vajadzētu atpazīt.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis apstiprināja, ka policija oficiālu iesniegumu par iespējamo viltojumu nav saņēmusi.

Eiro Latvijā tika ieviests šā gada sākumā. Pirmās divas nedēļas iedzīvotājiem bija iespējams norēķināties gan ar latiem, gan eiro.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu