No Daugavas izvilkts iespaidīgs daudzums kontrabandas cigarešu (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No Daugavas izvilkts iespaidīgs daudzums kontrabandas cigarešu - 220 tūkstoši, kuri uz Latviju pludināti, izmantojot plostu, pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārstāve Anastasija Laizāne.

Viņa paskaidroja, ka veicot operatīvus pasākumus pret akcīzes preču nelegālo apriti, Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, noskaidroja, ka pa Daugavas upi tiek pārvietota kontrabandas cigarešu partija no Baltkrievijas.

Meklēšanas pasākumu rezultātā, nelegālā prece tika uzieta un izvilkta upes krastā Daugavpils pilsētas robežās. Uzietais plosts bija maskēts tā, lai līdzinātos ledus gabalam, kā arī aprīkots ar novērošanas mehānismu.

Pavisam policisti atsavinājuši 220 000 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī dažādas izsekošanas un novērošanas ierīces. Saistībā ar minēto policijas darbinieki aizturēja sešas personas – iespējamo noziedzīgo grupu. Vecākais no viņiem dzimis 1970.gadā, bet jaunākais - 1987.gadā. Vairāk nekā puse vīriešu agrāk ir tiesāti. Policija pārbaudīs šo personu saistību ar minēto noziegumu.

Uzsāktajā kriminālprocesā turpinās izmeklēšana.

Aizturētajām personās piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu. Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu vai pārvietošanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu