Par fotoradara sabojāšanu un konfliktēšanu ar uzraugu tiesā Olaines domes deputātu (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas rajona tiesā uz apsūdzēto sola par privātā komersanta fotoradara sabojāšanu sēdies Olaines domes deputāts Jānis Sarva. Līdz ar Jāni Sarvu tiesas priekšā par fotoradara sabojāšanu stājies arī viņa brālis Guntis Sarva.

Saskaņā ar apsūdzību fotoradars, kuru sabojājuši J.Sarva un G.Sarva, atradies Jaunolainē, Rīga-Jelgava šosejas malā. Brāļu darbības pamanījis fotoradara uzraugs, kā rezultātā vīriešu starpā izcēlies konflikts.

Pats apsūdzētais J.Sarva pastāstīja, ka par fotoradara sabojāšanu un uzbrukumu uzraugam celtajai apsūdzībai nepiekrīt un savu vainu noliedz. Lietā esot uzrādīts, ka abi apsūdzētie izteikuši draudus, situši automašīnai un sabojājuši fotoradaru.

Kā pastāstīja tiesas preses pārstāve Diāna Vilhovika, J.Sarvam apsūdzība celta pēc Krimināllikuma (KL) 231.panta 2.daļas - par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat Jānim Sarvam celta apsūdzība pēc KL 269.panta 1.daļas - par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai sakarā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā.

Savukārt par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

G.Sarvam apsūdzība celta pēc KL 231.panta 2.daļas.

Kā liecina dati Tiesu informatīvajā sistēmā, par to, vai brāļi Sarvas atzīstami par vainīgiem, spriež tiesnese Ivonna Ādamsone-Struža. Nākamā tiesas sēde paredzēta 14.maijā plkst.14.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu